e
sv

‘Telefon Hızlandırma’ Uygulamaları Tarih Oluyor

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Google, Android 14 ile ‘killBackgroundProcesses’ adlı bir API’nin kullanılmasını engelleyecek. Bu API, telefon hızlandırma işlemlerinde kullanılıyordu.

Android işletim sisteminin vazgeçilmez uygulama türlerinden bir tanesi de “telefon hızlandırma” uygulamalar. Bu uygulamalar, telefonu hızlandırmayı ve batarya tüketimini azaltmayı sonlandırır.killBackgroundProcesses” isimli API, Android 14 ile birlikte kullanılacak.

Aslına bakacak olursak Google, olmuş olası telefonu hızlandırma uygulamalarından haz etmedi. Uygulamaların gereksiz savunan şirket, anlık hızlanmayı kabul ederken, bu türde telefonun aslında daha fazla zarara uğraması uzun sürüyor. Aslında Google’ın düşüncesi büyük ölçüde doğru. Zira telefon hızlandırma uygulamalarını ile ilgili yapılan yapılandırmalar, kapatılan hizmetleri yeniden başlattığınızda Android tüketimini daha fazla tükettiğini öne seriyordu. Evet, telefon hızlandırma uygulamalarını anlık olarak işe alıyordu ancak telefonu elinde tutuyordu daha fazla yoruyordu.

Telefon hızlandırma uygulamaları birkaç yıl içinde doğal olarak tarih olacak

Android 14

Telefon hızlandırma uygulamaları, Android 14 ile satılacak veya Android 14 güncellemesi alacak olan telefonlar için hiçbir anlam ifade etmeyecek. Yani bu uygulamalar için yolun sonuna gelinmiş olacak. Android 14’ün tüm telefonlara erişmeyi düşünecek olursak, birkaç yıl içinde bu işlemleri tamamen tarih gelecek yapabilmek.

Arka plan uygulamalarını silmekla uğraşan telefon hızlandırma uygulamaları, bazı şifrelemelerin çökmesine ve sistem koruyuculuğunun korunmasına yol açabiliyordu. Google’ın aldığı kararla bu tür kayıtları da önüne geçilmiş olacak.

Peki Android 14’teki diğer yenilikler neler?

İLGİLİ HABER

Android 14 ile Gelecek Özellikler Ortaya Çıktı: Bir Tane Fotoğraf Paylaşmak İçin Tüm Galeriye Erişim Verme Devri Bitiyor!

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.