e
sv

Telefonlarda Neden 1 Tane Büyük Kamera Yerine 3-4 Tane Küçük Kamera Kullanılıyor?

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Akıllı telefon kameraları hızla gelişirken, arka kısmın tamamı sensörlerle kaplanmadan bunu neden yaptıklarını açıklayalım.

Akıllı telefonlar 2010’a doğru Popüler olmaya başladığında her firma tabiri caizse her tuşa basarak farklı özelliklere sahip benzersiz modeller üretiyordu. Bu bağlamda HTC, LG, Samsung ve Apple gibi markaların oldukça çeşitli modellerini gördük. Bu zamanda değişmeyen şey şu kamera sayısıydı.

Bu yıllar geçtikçe değişti ve kamera sayısı Arttığını gördük. Pek çok kişi bunun gereksiz olduğunu ve estetik olmadığını söylese de son dönemde durum çok farklı noktalara geldi. Çünkü daha önceki videolarımızı izleyenlerin bileceği gibi sahte telefonlarda kullanılan dekoratif kameralar artık üretici tarafından eklenmeye başlandı. Konu kameralar olunca üreticiler bu kadar tuhaf adımlar atarken gelin gelin bu sensörlerin kullanımına bir göz atalım. Neden önemlidir? Bunun hakkında konuşalım.

Neden tek bir katı sensör yapmak yerine 3-4 ortalama sensör kullanıyorlar?

Nokia 9 PureView

Akıllı telefonlar 20 yıl öncekiyle aynı Sadece “Alo“dediğimiz cihazlar Bilgisayar olmaktan çıkıp cebimizdeki küçük bilgisayarlar haline geldiler. Bu da bu cihazlara pek çok aleti sığdırmamızı sağladı.

Galaxy S4 Yakınlaştırma

Matematiği yapmanız mı gerekiyor? Hesap makinesi taşımanıza gerek yok, uygulamayı telefonunuzdan saniyeler içinde açabilirsiniz. Fotoğraf çekmeye mi ihtiyacınız var? Ortada lensler ve ayrıca bir Elinizde kamerayla dolaşmanıza gerek yok.. Telefonunuzdaki kamera uygulamasını açıp fotoğraf çekebilirsiniz.

Tabii “gündelik fotoğraflar beni kurtarmaz, kaliteli olmalı” diyorsanız o başka.

Telefon ve Kamera

Çünkü akıllı telefonların ana odak noktası, daha önce de belirttiğimiz gibi, kompakt bir cihazda birçok aracın yer almasıdır. tek bir yerde mevcut. Cihazınızda oldukça sağlam görüntü sağlayan bir sensör olabilir ancak geniş açılı bir lense ihtiyaç duyduğunuz anda bu sensör işlevini kaybeder. Aynısı makro çekim için de geçerlidir. Üreticiler bunları tek bir yerde kullanıcıya sunarak farklı ihtiyaçlara çözüm sunmayı amaçlıyor.

Ayrıca arkamızda gördüklerimiz onun kamerası fotoğraf çekemeyebilir. Bazıları bokeh (derinlik) efektini daha gerçekçi vermek için derinlik sensörüne sahipken bazıları farklı pozlamalarla fotoğraf çekiyor. yüksek dinamik aralık (HDR) elde edilmesini sağlar.

Bunun dışında ek kameralar da telefoto lens işlevi görebilir. Bu, kaliteyi ve ayrıntıyı kaybetmeden görüntüyü belirli bir dereceye kadar yakınlaştırmayı mümkün kılar.

Bu lensleri sevmeyenler için Xiaomi’nin konsept telefonu tam onlara göre.

Xiaomi 12S Ultra Konsepti

Çünkü bu cihazın kamerası farklı Lensler takılabildiğinden Cihaz, farklı senaryolarda ortalama performans vermek yerine profesyonel olarak her senaryoya uyum sağlayabiliyor. Bu oldukça geniş bir kamera platformu Tabii bu öyle olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Daha önce Galaxy S4 Zoom Bu, “tek iyi kamera” fikri gibi cihazlarla denendi. Ancak cihazın ağırlığı, kameranın koruma eksikliği, zayıf ergonomi ve pil sorunları gibi engeller cihazı kullanılamaz hale getiriyor. daha fazla satmasını engelledi.

Birden fazla kameranın en az bir özelliği vardır. Peki “dekoratif kamera” nedir?

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.