e
sv

Twitter Rakibi ‘Merkeziyetsiz’ Sosyal Medya Platformu Bluesky, Yayınlandı (Şimdilik İndirseniz de Kullanamazsınız)

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Jack Dorsey’in Twitter rakip platformu Bluesky, iOS için yayınlandı. Twitter’a oldukça benzer bir deneyim sunan platforma şimdilik sadece davetiye ile kayıt yapılabiliyor.

Twitter kurucusu Jack Dorsey, bundan aylar önce Twitter’dan ayrılan ve çalışmasını bağımsız olarak sürdürmeye karar verdi. Bu bağlamda; “Mavi gökyüzü” isimli yeni bir platform üzerinde çalışmaya başlayan Dorsey, bugün Twitter’daki rakip platformunu iOS ekosistemi için hareketli yayın Yakında Bluesky ile ilgili biraz daha bilgi sahibi olma imkanı yakalamışız.

Bluesky’ı kullanmak gerekirse; platformun Twitter’ın basitleştirilmiş bir sürüm şarkı söylemek mümkün. Kullanıcılar, Bluesky’da gönderileri beğenip, alıntı yapabilecekler. Ayrıca diğer kullanıcıların paylaşımlarına yorumlardan yararlanılabilir. Evet, bu merkezde alışık olduğumuz bir sosyal medya deneyimi ile karşılaşabileceğimizi söyleyebiliriz.

Bluesky, merkeziyetsiz bir platform

Mavi gökyüzü

Twitter’ın yeni rakibi Bluesky’nin sahibi olduğu en önemli özellik, merkeziyetsiz bir yapıya sahip olması. Bu durum, uzun vadeli Bluesky’ın Twitter’ın önüne geçmesine neden olabilir. Zira Bluesky, manipüle edilemez bir platform olmayı hedefliyor.

İLGİLİ HABER

Twitter’ın Kurucusundan Rakip Platform Geliyor: Karşınızda Bluesky

İndirseniz de kullanamayacaksınız!

Dileyen tüm iPhone sahipleri, Blusky’ı kullanarak App Store’dan indirebilirler. Ancak iş yaparken kullanım durumu değişkenler. Öyle ki geliştirici ekip, şu an için bir davetiye programı oluşturmuş durumda. Uygulamayı indirip davetiye kodunu almak için başvuru yapan kullanıcılar ancak bu başvurunun kabul edilme halinde Bluesky’ı kullanmalar.

Eğer siz de Bluesky kullanmak için başvuru yapmak istiyorsanız, buradaki bağlantı ile platformun App Store sayfasına ulaşım.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.