e
sv

Twitter’daki Mavi Tikli Sahte Hesaplar Tarih Olabilir: Blue Abonelerine Kimlikle Doğrulama Geliyor!

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Twitter’ın, Blue abonelerinin doğrulanmasını sağlamak için kimlik yükleme özelliği üzerinde ortaya koyduğu ortaya çıktı. Bu hamle platformun, tik alabilen Blue abonelerinin mavi abonelerinin farklı insanlarının kimliğine bürünerek insanları kandırması nedeniyle enin ardından geliyor.

Elon Musk’ın başa çıkışının ardından gündemden düşmeyen Twitter’ın kaldırma sistemi Blue, bir evli kullanımda. Yakın zamanda aylık 200 TL’nin üstünde kişiler de çıkan bu sistem, mavi tik, daha az reklam, daha uzun videolar, yanıtlarda ve aramalarda üstte yer alma, tweet düzenleme ve daha birçok özellik sunanlardu.

Şimdi ise platformun Twitter Blue için yeni bir hamle yapmaya hazırlandığı görüldü. İlk olarak Watchful.ai tarafından fark edilen bu durum, şirket Blue abonelerini yönlendirmek için yeni bir özellik üzerinde gösteriliyor.

Twitter Blue için kimlik yükleyerek doğrulama sağlanabilir

Paylaşılan ekran görüntülerine göre Twitter, Blue abonelerinin kimliklerini yükleyerek doğrulayabileceği bir özellik testi yapıyor. Gelen bilgilerde, kullanıcıların hesaplarını doğrulamak için kimliklerinin ön ve arka yüz yüklemenin yanı sıra bir özçekim fotoğraf göndermesinin gerekeceği de görüldü.

Watchful.ai, TechCrunch’a yaptığı açıklamalarda özelliğin Twitter işletim sisteminin Android sürümünde çalıştığını ve ABD’de test edildiğini belirtiyor. Twitter kullanıcılarının bu özelliğini görmediğinin ise bilindiği aktarıldı.

Twitter, sahte hesaplara mavi tik verilmesinden dolayı eleştiriliyor

saklamak üzere mavi tik onayı almak için Blue aboneliği yetiyordu. Platform da bundan dolayı sert tutumlara maruz kalmıştır. Kötü niyetli kullanıcılar, doğrulandıktan sonra ünlü isimler taklit ederek Zararlı sonuçların ortaya çıkmasına neden olmuştur. Twitter ise bunun ardından sistemi duraklatmış ve korumaları yeniden getirmişti.

Ancak yenilenen sistem, telefon numarası doğrulaması istese de hâlen bu konudaki hükümler olduğu görüldü. Geçtiğimiz aylarda Washington Post’un yürüttüğü bir rapor, Twitter’ın doğrulaması sırasında kimlik istemediğini ortaya koydu. Bunu deneyen bir gazeteci, ABD’li bir senatörün kimliğine bürünerek mavi tik almayı başardı.

İLGİLİ HABER

Elon Musk, Twitter’ı İyice B*ka Çevirdi: gemi Basın Adresine Mail Atanlara ‘Kaka Emojisiyle’ Cevap Verilmeye Başlandı

İşte bu yüzden de Twitter’ın henüz ne zaman ortaya çıkacağı ortaya çıkan bu yeni özelliğin büyük taşıdığı önemi mümkün kılıyor. Kimlik ve selfie yükleme zorunluluğunun gelmesi de bu tarz önüne geçilmesi olabilir.

:
https://techcrunch.com/2023/03/20/twitter-testing-government-id-based-verification-new-screenshots-show/

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.