e
sv

Uyarlandığı Oyundaki Orijinal Karakterlerle Alakası Olmayan 12 Dizi ve Film Karakteri

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Oyuncular olarak tabii ki en sevdiğiniz oyunların dizi veya filmlere uyarılmasını heyecanla bekliyoruz, güvenliğinde de mutluluktan havaya uçuyoruz. Ancak şu ana kadar edindiğimiz tecrübeler, yapım şirketlerinin oyuncu seçimlerinde başarılı olup olmadığını sorguluyor…

Artık oyunların sahip oldukları sinematografik kalite, insanlar gerçekten bir dizi veya film deneyimliyormuş gibi hissettiriyor. Ancak yine de oyuncular olarak sevdikleriniz oyunların dizi veya filmlere uyarılmasını sınırlama.

her ne kadar Assassin’s Creed, Hitman veya keşfedilmemiş gibi hayal kırıklıklarına sahip olsak da bazı yapım şirketi, uyarlama nasıl yapılır konusunda ders veriyorlar ama tabii ki hiç kusursuz değil. Son kullanma süreleri uyarlanan The Witcher ve Sonumuz, örnekler en büyük çizimler zira yapımcıların bazı karakterler için yaptığı oyuncu tercihleri, hayranların birçoğunu mutlu etmedi. İşte oyunculara “Bu kim?” dedirten 12 dizi ve film karakteri:

Oyunculuğundan şüphemiz yok ancak hiç benzemiyorlar: Maria – The Last of Us

İlk oyunda Ellie ve Joel ile ilerlerken karşılaştığımız ve sahip olduğumuz güçlü imajıyla hemen ona güvenmemizi sağlayan Maria, The Last of Us’ın dizisinde de görünecek. Joel’un kardeşi Tommy’nin eşi olan Maria, oyun sarışın, dövmeli ve mavi gözlü bir ablamızdı.

Ancak HBO, dizide Maria karakterinin oyuncu seçmesinde oyuna sadık kalmamış. Performans olarak Rutina Wesley’in harika bir oyunculuk sergileyeceğinden şüphemiz yok ancak kabul kararı ki maçta tasvir edilen Maria ile ilgili da yok.

Mark Wahlberg, birçok kez olduğu gibi uymadığı bir rolle karşımızda: Max Payne – Max Payne

Hollywood’un İsviçre çakısı olan ünlü aktör Mark Wahlberg’ün belki de kendisine en çok yakışmayan yeri burasıdır. Wahlberg, oyun dünyasının karanlık dünyaya batmış ve her şeyini kaybetmiş olan havalı polis Max Payne’i birazcık bile çağrıştırmıyor.

Dizideki hâli nasıl Ciri ile akraba olabilir acaba sayın yapımcılar? Fringilla – Witcher

Daha koyu bir tene sahip inceleme yanı sıra Mimi Ndiweni’nin kahverengi gözleri, Fringilla’nın geleneksel yeşil gözü hiç yansıtmıyor. Fringilla’nın dizindeki kısa sürdüğü, tarzı biraz farklı olsa da oyundaki görünümüyle tutar ancak Netflix’in kostüm tercihleri ​​de karakterin oyundaki görünümünden çok uzak.

Hatta hayranlar, Fringilla karakterinin Ciri ile akraba olması ve Anna Henrietta ile kuzen nedeniyle nedeniyle dizide koyu tene sahiplenmenin gereksiz bulduğu yerleri bir Reddit tartışması bile yapmışlardı. Ancak 1. sezondaki rolünden bahsedecek olursak Fringilla, The Witcher 3’e göre kitaplarındaki yuvasıne daha çok uyuyor.

Jake Gyllenhaal çok iyi bir oyuncu ama bu rol maalesef hiç gitmemişti: Prens – Prince of Persia

Ubisoft’un Assassin’s Creed’in doğmasına sebep olan efsane dizi Prince of Persia’nın sinema uyarlamasında Prens rolünü, ünlü Hollywood aktörü Jake Gyllenhaal oynamıştı. kendisi harika bir oyuncu ancak maalesef Pers Prensi’nin karizmatik tarafını hiç yansıtmıyor…

Görünüşünün farklı olması bir şey değiştirmiyor, yürek dokuları dağılıyor: Sarah Miller – The Last of Us

The Last of Us’ın dizisi de ilk bölüm aynı şekilde Sarah’nın ölümüyle bizleri yıkmayı başarıyor. Joel’in, zombi salgını ortadan kalktı ve kaybolan kızı Sarah, oyunu sarışın, mavi gözlü ve beyaz tenli.

Onu canlandıran genç oyuncu Nico Parker ona ne kadar görüntü olarak bir gram bile benzemiyor olsa da oyunlarda bize Sarah’nın yüzünü aktardığı o masumiyetini taşıyor ve Sarah’nın ölüm sahnesinde oyunculuğuyla bizi aynı oyundaki gibi derbeder ediyor.

Dizideki hali oyundakinden daha iyi olan nadir karakterlerden: Jaskier/Dandelion – The Witcher

The Witcher 3’teki neşeli ozanımız Dandelion, Netflix uyarlamasında bir hayli karmaşık bir şekilde ortaya çıkıyor. Yapımcılar, karakterin görünümünü ve giyim tarzını değiştirmekle kalmamışlar ve karakterin adını bile değiştirmişler.

Ancak Dandelion karakterinin dizide Jaskier’e evrilmesi, hayranların memnuniyetiyle karşıladığı bir değişimdi zira yapımcılar bu karakteri harika bir hâle getirmişler. Canlandıran aktör Joey Batey’nin karakteri yüz ifadeleri ve tavırları veriliyor. Senaristler, Dandelion’ın olağanüstü kişiliğini beyaz perdeye yönlendirmekle mükemmel bir iş başarmışlar.

Tamam, oyundaki hâline benzemesin ama ağabeyi Joel’e biraz benzeseydi en karşınızda: Tommy Miller – The Last of Us

Oyun hikayesinde büyük bir yer kaplayan Tommy’yi dizide henüz sadece ilk kez gördük. İleride daha yaşlı aileyi gördüğümüzde belki de evliliğimiz artar bile ancak ilk gördüğümüz Joel’in kardeşi Tommy, oyundaki durumu hiç yansıtmıyor.

Zira oyundaki Tommy, sarışın kızın yanı sıra surat olarak Joel’a çok görünüyor. Yani kardeşliği kesin olarak söylüyorsunuz. Ancak dizide aktör Pedro Pascal’ın canlandırdığı Joel Miller ile Gabriel Luna’nın canlandırdığı Tommy Miller arasında böyle bir görüntü yok.

Oyunu geçtik, kitaptaki tasvirine de benzemiyor: Triss – The Witcher

Her ne kadar kitaplarda hikâye açısından o kadar büyük bir yer kaplamasa da Triss, özellikle The Witcher 3 oyunu ile birlikte serisinin hayranlarının görüşü önemli bir kişinin sahibi oldu. Geralt’ın duygusal olarak ilgi duyduğu karakterlerden biri olan Triss’in tasvirinin en önemli parçaları; kızıl tahrik, sarı renk gözleri ve beyaz tenidir.

The Witcher’ın Netflix uyarlamasında Triss’i oyuncu Anna Shaffer canlandırıyor. Ancak iç koyu teni, yoğun siyah tüketim ve göz rengi, Triss’in kitap ve oyun tasviriyle çok önemli noktalarda kalıyor. Tabii dizinin ikinci hizmetinde Triss’in saçları kızıllaşmış ancak yine de oyundan alıştığımız Triss ile birlikte pek bir izlenim taşımıyor.

En arşivden kıyafetten kurtarıyor: Yennefer – The Witcher

Geralt’ın kitabında ve hikâyede duygusal olarak en çok ilgi duyduğu karakter olan Yennefer, The Witcher 3’te bembeyaz teni ve mavi/mor gözleriyle biri çıkıyor. Tabii ki Yennefer’in tasvir edilen güzelliğini muhafaza etmek pek kolay değil.

Aslında oyuncu Anya Chalotra, gerek oyunculuğu gerek jest ve mimikleriyle harika bir Yennefer performansını ortaya koyuyor ve ortaya koyuyor. Netflix de Yennefer’in giyinişini diziye çok güzel aktarıyor. Ancak resimlerden de görebileceğiniz gibi görünüm olarak oyundakine hiç benzemiyor.

Viggo Mortensen’in bütün Yüzüklerin Efendisi uyarlamalarında kullanılması lazım: Aragorn — Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği

Bu, başlıkta yönetimimiz tam tersi bir olay ancak yine de listeye eklemek istediğimiz zira yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği oyunu, film ile aynı sene içinde çıktı. Çıktığı zaman da Yüzüklerin Efendisi hayranlarına “Keşke maçı filmdeki Aragorn’u yapsalardı” dedirtmişti. Orta Dünya’nın hayranları, artık Aragorn’u onu canlandıran aktör olan Viggo Mortensen’in dışında bir görünümle hayali şeyler oluyorlar.

Geldik, istihdam en çok meşgul edene: Ellie Williams – The Last of Us

The Last of Us’ı sevmemizin iki sebebinden biri olan ve oyuncu oyuncu Ashley Johnson tarafından hayat verilen Ellie (diğer sebep doğal ki Joel) aurası ve bakışlarıyla tüm oyuncuların sevgisini kazanmayı başarmış bir karakter.

Dizinin ilk bölüm yayınıyla birlikte HBO’nun Ellie için başrol oyuncusu 19 yaşındaki oyuncu Bella Ramsey’in ne kadar iyi bir Ellie performansı sergiledina hep birlikte yaşadık. Ramsey, oyundaki Ellie’nin hırçın, hayatta kalmak için savaştan asi yanını çok güzel ortaya koyar ve kesinlikle kendi güzelliğiyle bir auraya sahip.

Ancak kabul kriterleri ki oyundan geçerken Ellie Williams ile Bella Ramsey’in Ellie’si arasında Görünüm olarak büyük bir fark bulunuyor.

Andrew Garfield’ın yüzü için Sony’den izin alınmamışlar: Peter Parker/Spider-Man — The Amazing Spider-Man 2

Burada ile tam tersi bir durum var. 2014 yılında çıkan Andrew Garfield’lı The Amazing Spider-Man 2 filminin oyunu, ilk oyunun oynanış karşılaştırması geliştirmesiyle beğeni toplasa da en büyük kusuru, ana karakter Peter Parker’ın görünüşüydü. Güya filmden uyarlama yapılan oyunun Sony’den lisans alınamadığı için Peter Parker’ı canlandıran oyuncu Andrew Garfield’ın yüzü yerine Düşük bütçeli Nathan Drake’e benzeyen bir karakter konulmuş.

Tabii bu karakter farklılıklarını gördüğünüz gibi zaman oyuncuları mutsuz değil. Bazı uyarlamalarda karakterlere yapılan değişiklikler, orijinal karakter geliştirip hayranlardan daha da hoşlanabiliyor.

İLGİLİ HABER

Oyunlarda Denk Gelince Efkârın Dibine Vurduran 12 Üzücü Easter Egg

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.