e
sv

Vikipedi, 11 Yıl Sonra İlk Kez Tasarımını Değiştirdi: Artık ‘Aradığınız’ Bilgiye Ulaşmak Daha Kolay

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Vikipedi, 11 yıl sonra ilk kez büyük tasarım gezisi gerçekleştirdi. Çevrimiçi ansiklopedinin yeni tasarımı, artık çok daha kolay kullanım imkanı tanıyor.

Dünyanın en popüler bilgi kaynaklarından bir tanesi olan Vikipedi için devrim niteliğinde bir gelişme yaşandı. Çevrimiçi ansiklopediyi daha kullanılabilir bir hale getirmek için bir eski günleri yeni bir tasarım üzerinde çalışan geliştirici ekip, bugün kullanmak için Vikipedi için yeni bir çıkış yayın 11 yıl sonra ilk kez değişiklik yapıldı, artık görselliğe daha fazla odaklanıyor.

Aslına bakacak olursak Vikipedi’nin tasarımı yeniden yaratıldı. Ancak yapılan denetim,platform çok daha kolay kullanılabilir bir hale getirdi. Artık bir makaleye girildiğinde çok daha sade görünen bir “İçindekiler” bölümü kullanıcıyı karşılayacak. ayrıca dil değiştirme işlemi de şimdi çok daha kolay. Gelin hep birlikte Vikipedi’deki yeni tasarım detaylarına bakalım.

Aradığınız terimle ilgili küçük fotoğraflar görünce

Vikipedi’deki en büyük tasarım yeniliklerinden bir tanesi, sayfanın en üst bölümünde yer alan arama sekmesi ile ilgili. Bundan sonra bir terim arandığında, ilk harfin basıldığı bir tarihte kullanılan başlıklar gösterilecek. Ayrıca bu parçaların sol kenarları küçük görseller alacaksın.

“İçindekiler” bölümü sizi takip edecek

Vikipedi

Kullanıcılar, Vikipedi’nin sol kısmında oldukça sade yapıdaki bir içindekiler bölümü görecekler. Ayrıca bu bölüm, kullanıcıyı takip edecek. Bu sayede bir başlıktan başka bir başlığa geçiş yapmak için mouse ile kaydırma yapmak gerek olmayacak. Çocuklarda Vikipedi kullanımı kolay yapılandırılmış olacak.

Vikipedi, aynı makaleyi farklı dillerde sunabilen bir yapıya sahip. Kullanıcılar, eskiden de aynı makalenin farklı dillerdeki versiyonlarını görüyorlardı. Şimdiyse bununla ilgili ufak bir değişiklik oldu. Kullanıcılar, makale başlığının hemen yanında dil gösterimini görebilecekler. hemen dil değişir her geçişinde kolay olacak…

İLGİLİ HABER

Arkadaşlarınla ​​Vikipedi Üzerinden Oynayabileceğin, Ücretsiz ve Eğlenceli Oyun: The Wiki Game

:
https://wikimediafoundation.org/news/2023/01/18/wikipedia-gets-a-fresh-new-look-first-desktop-update-in-a-decade-puts-usability-at-the-forefront/

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.