e
sv

WhatsApp’a Sesli Durum Paylaşma Geldi: Fotoğraflardaki Metinleri Kopyalama Özelliği de Yolda!

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

WhatsApp, yeni iOS güncellemesiyle sesli durum paylaşma özelliği getirdi. Bunun yanı sıra fotoğraflardan metin kopyalamanın da platformun geleceği ortaya çıktı.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma platformu WhatsApp, her geçen günün yepyeni özellikleriyle sona ermesine devam ediyor. Geçen hafta, uygulamadaki gruplara son kullanma tarihi ekleme olasılıklarının gelebileceğini gördük. Buna ek olarak arama sırasında görüntüyü duraklatmadan işlemi gerçekleştirmeyi sağlayan “Resim İçinde Resim” özelliği de yakın zamanda iOS’e gelmeye başladı.

Bugün ise dev platform yepyeni bir güncelleme yayınlıyor. iOS kullanıcıları için yayınlanan 23.5.78 kodlu sürüm, kullanıcılara bir yenilik getirdi.

WhatsApp’ta sesli durum paylaşmak mümkün hâle geldi

WhatsApp’ın yeni iOS güncellemesiyle birlikte gelen bu özelliğin uzun süredir kullanılması bekleniyordu. Artık kullanıcılar, yazılı, fotoğraflı ve videolulara ek olarak sesli durum açıklaması de paylaşabilecek.

Bunu yapmak için ise uygulamadaki “durum” sekmesine gidin “kalem” bölümlerine basmanız, ardından ise izleme altında çıkan “mikrofon” komutlarını basılı tutmanız gerekiyor. Böylece sesli durum atabiliyorsunuz.

Fotoğraflardaki yazıları metne dönüştürme özelliği de geliyor

Buna ek olarak WABetaInfo, iOS kullanıcılarına fotoğraflardaki yazıları metne çevirme özelliğinin de geldiğini aktarıyor. Buna göre artık kullanıcılar, uygulamadaki herhangi bir fotoğrafa yer alan bir yazıya basılı tutarak onu kopyalayabilecekler.

WABetaInfo, özelliğin herkes için yayınlanmaya zarar verdiğini bildirdi. Ancak WhatsApp’ın bu dilini yavaş davranabildiğini; yani herkesin gelmesinin biraz zaman alabileceğini dahil edilmesi gerekir. Önümüzdeki haftalarda bu özelliğin tüm iOS kullanıcılarında görebileceğimi anlayabilirim.

İLGİLİ HABER

WhatsApp Mesajlarının Fotoğrafları Okunamaması, Uygulamanın Yasaklanmasına Neden Olabilir

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.