e
sv

Windows 12 Ufukta Göründü: Intel, Şimdiden ‘Yapay Zeka Odaklı’ İşletim Sistemi İçin İşlemci Geliştiriyor

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Microsoft cephesinde kafa karıştıran bir gelişme yaşandı. Intel’in kullandığı “Meteor Lake” işlemcileri ile ilgili yaşananların bir yansıması, Windows 12’nin yolda olduğunu düşündürdü.

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft Bundan yaklaşık 2 yıl önce Windows 11 isimli yeni işletim sistemini yürüten ve bir süredir de bu işletim sistemi hedeflerini ve kullanıcı dostu hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Ancak gelen son haberler, Microsoft’un yalnızca Windows 11 üzerinde değil, Windows 12 ile ilgili de çalışmakta olduğunu göstermek önüne seriyor. Şirket bu çalışmaları bilgi iş birliğinde devam ediyor gibi görünüyor.

Intel’in “Xeon” serisi işlemcileri, lansmandan birkaç ay önce tüm özellikleri ile sızdırılmıştı. Aynı çekirdek kaynağı, bu kez de şirket “Meteor Gölü” serisi masaüstü işlemcileri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kaynağımıza göre Intel, yeni işlemcilerinde Windows 12‘ye destek birimleri dile getiriyordu. Ancak sızıntı kaynağının Twitter’daki paylaşımı, ne yazık ki gizemli bir şekilde ortadan kaybolmuş durumda.

Microsoft ve Intel, içerikle ilgili yorum yapmıyor

Microsoft ve Intel Windows 12 taramaları

Intel’in yeni işlemcilerindeki Windows 12 ayrıntılarını irdelemeye çalışan The Verge, ne yazık ki hiçbiri dokulara ulaşamadı. Intel de Microsoft da incelemesiyle ilgili yorum yapılmadı. Ancak Microsoft’un üst düzey yöneticilerinden Yusuf Mehdi, bundan çok kısa bir süre önce The Verge’e bir röportaj vermiş ve “Windows’un yazılım sürümlerini deneyimlerken başlarken, yapay zekanın deneyimi açısından doğal bir rol oynaması gereken diğer yerleri düşüneceğiz.” şeklinde dikkat çekici bir açıklama yapmak. İşte burada kullanılan “dağıtım sürümü” ifadesi, aslında Windows 12’yi ima ediyor olabilir.

İLGİLİ HABER

Intel 2022 Yılında AMD’yle Olan Yarışı Kaybetti: Son 10 Yılında En Kötü Kazancını Elde Etti

Windows 12, yapay zekanın merkezine yerleştirilmiş bir işlemci sistemi olabilir.

Microsoft’un geleceğe yönelik planlarıyla ilgili konuşan tek isim Yusuf Mehdi değildi. Bundan birkaç ay önce de Windows’un patronu Panos Panay, dikkat çekici açıklamalarda bulunmuştu. “Yapay zeka, Windows’ta her şeyi nasıl yaptığını yeniden keşfedecek.“Kullanıcı kullanıcı Panay, Yusuf Mehdi ile benzer bir tavır içindeydi. İşte tüm bunları bir araya getirdiğimizde Microsoft’un Windows 12’de yapay zekaya odaklanacağınıIntel’in de buna uygun işlemciler için kolları sıvamış olduğunu düşünmek çok da yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABER

Görev Yöneticisine Veda Edebilirsiniz: Windows 11’de ‘Çöken Uygulamalar’ Tek Tıkla Kapatılacak

:
https://www.theverge.com/2023/3/1/23618276/microsoft-windows-12-intel-hints

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.