e
sv

Xbox’ı Çevreye Duyarlı Bir Konsol Yapan Güncelleme Herkese Geldi: 20 Kat Daha Az Enerji Harcayacak, Karbon Emisyonları Düşecek

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Microsoft’un yakın zamanda duyurduğu, Xbox’ları konuk etmeye duyarlı hale getirmek için herkes için çıkış yaptı. Oyun konsollarında bir ilke imza atılacak bu yenilikle enerji tasarrufu sağlanacak ve Xbox konsollarının karbon ayak izi önemli ölçüde azaltılacak.

Microsoft, geçmişteki aylarda yaptığı bir açıklamayla popüler konsolu Xbox için bir ilke imza attığını duyurdu. Teknoloji devi, Xbox Insider’a’karbona duyarlı’ Güç modunun eklendiği ifade etmişti, yakın zamanda modun, tüm konsol sahipleri için çıkış yapacağını açıklamıştı.

Beklenen gün geldi ve modun tüm kulllanıcılara sunulduğu açıklandı. Xbox’a gelen bu yenilik, Microsoft’un karbon-nötr tutukluluğa ulaşma kapsamındaki mezralarının bir parçası. Çevresel etkileri azaltmak isteyenler şirket, 2030 Ölüme kadar hedefe ulaşmayı amaçlıyor. Konsollar için gelen bu güncelleme de enerji tasarrufu ile dağıtılacak önemli katkılarda bulunacak.

İndirme ve güncellemeler karbon ayak izini azaltmak için optimize edildi, konsolun 20 kat daha az enerji harcaması sağlayacak

Şirket, karbon ayak izini azaltma konsolun indirmeleri ve indirmeleri en fazla biriktirme enerjisinin kullanıldığı sırada çalıştırma için optimize edildiğini söylüyor. Benzer özellikler, geçen yıl Windows 11 paketi için de geldi. Konsolun fişe takılı, internete bağlı ve bölgesel karbon yoğunluğu etkilerine erişim olduğunda doğrudan olarak karbona duyarlı olacak.

Bu şekilde de Xbox’lar, oyun, uygulama ve akıllı telefon sistemi güncellemelerini karbon emisyonlarının düşük olduğu zaman bellilara ayarlayacak. Optimizasyonların yalnızca kapatılması olduğunu belirtelim. Yani uykuda geçerli değil.

Ayrıca, Xbox’taki ‘kapatma’ modu’kapatma (enerji tasarrufu)‘ olarak güncellenecek. Böylece, konsol kapalıyken güç tüketimi azaltılırken; performans, oynanış, güncellemeler gibi unsurlar dolayısıyla olumsuz etkimesi sağlanacak. Microsoft, güncellemeyle birlikte kapatma modundan uykudan 20 kat daha az enerji harcayacağını söylerken, elektrik faturalarının da düşeceğini ekliyor.

İLGİLİ HABER

2022 Yılında Xbox Series S ve X İçin Yayınlanan En İyi 10 Oyun

Xbox’ı karbon emisyonlarına karşı duyarlı hale gelen ilk konsol yapacak yenilikler, X/S’in yanı sıra Xbox One için de gelecek. Ancak, One konsoluna sahip olanların enerji tasarrufu modunda kullandıklarında daha fazla yavaş açılıyor ömürleri ile karşılaşacağını da ekleyelim.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.