e
sv

Yıllardır Beklenen CS:GO Source 2 Güncellemesinin Yayınlanmak Üzere Olduğu İddia Edildi

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Counter-Strike: Global Offensive’in yıllarca konuşulan Source 2 güncellemesinin nihayet hazır olduğu iddia edildi. Güncelleme, çok kısa bir süre sonra oyuncularla buluşabilir.

Dünyanın en popüler oynaması ücretsiz çevrimiçi FPS oyunlarından Counter-Strike: Küresel Saldırı (CS:GO) ile ilgili çok önemli bir gelişme yaşandı. Ünlü e-spor sunucusu Richard Lewis Tarafından yapılan göre Valve, CS:GO için büyük bir güncelleme hazırladı. Ayrıca bu güncelleme, çok kısa bir süre içinde oyunculara sunulacaktır. CS:GO deneyimi, iddialar doğru çıkarsa ciddi olarak ele alınabilir.

Valve, bundan bir süre önce Kaynak 2 isimli oyun motoruna geçiş yaptı. Half-Life: Alyx gibi bazı yeni oyunlarda bu oyun motorunu kullandı. CS:GO cephesinde ise bu oyun motoruna geçileceği iddialarını yansıtmak. İşte Lewis, bunun artık gerçek beklentileri ifade ediyor. Hatta iddialara göre Valve, ABD’deki bazı profesyonel CS:GO oyuncularını ofisine çağırdı ve yeni nesil CS:GO’nun testlerini de bizzat bu oyuncularla gerçekleştirdi.

CS:GO güncellemesindeki tek yenilik Source 2 olmayacak

CS:GİT

Richard Lewis’in iddialarına göre Valve, CS:GO güncellemesi ile oyundaki bazı teknik bölümlere de atacak. Bu bağlamda; eşleştirme sisteminin geliştirileceği ve FACEIT veya ESEA gibi üçüncü taraf eşleştirme platformlarına benzer deneyimler sunulacağı ifade ediliyor. Ek oyuncuların izleme karşılaşmaya kullanma süreleri de kısalacak gibi görünüyor.

Ayrıca Valve’ın sunucularının tick rate’ini 64 yerine 128’e çıkarmaları ve online maçlar sırasında daha az gecikme yaşanmasını bekleniyor. Source 2’nin performans ve görüntü kalitesini artıracağını da göz önünde bulundurursak, Valve CS:GO’yu yeni bir oyun haline getirmiş olacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABER

Source 2 ile Yeniden Oluşturulan CS:GO’nun İlk Oynanış Videosu Paylaşıldı (Ama Valve Tarafından Değil)

NVIDIA kaynak kodlarında “Counter-Strike 2” isimli bir oyun oynanıyor

Karşı Saldırı 2

Geçen gün Counter-Strike ile ilgili dikkat çekici başka bir gelişme de yaşandı. NVIDIA’nın en yenisi sürücü kaynak kodlarını koruyucu bağımsız geliştiriciler, yeni bir oyun profili tespit ettiler. Kodlarda yer alan bu profil”Karşı Saldırı 2” olarak isimlendiriliyordu. Burada kafa karıştırıcı olan esas şey, profil altında iki farklı exe dosyasının bulunmasıydı. Bunlardan biri “csgos2.exe” olarak kuşatırken çıkarırken, başka ise “cs2.exe” ismine müstakbel.

İLGİLİ HABER

Artık CS:GO Maçlarını İzlemek Tat Vermeyecek: Efsane Harita Dust 2 Kaldırıldı

İşte bu iddia, şirket yeni bir Counter-Strike oyunu geliştirmekte olduğunu düşündürdü. Ancak bu düşünceye karşı olanlar ise söz konusu exe yürütmen Source 2 motorlu CS:GO’yu temsil etmeye yönelik ileri sürdüler. Elbette Valve’dan yola çıkarak ilgili bir makale açıklama gelmedi. Dünyanın en popüler oyunlarından Counter-Strike, önümüzdeki günlerde video oyun dünyasında bir numara gündem olacak gibi görünüyor.

:
https://www.theverge.com/2023/3/5/23626439/valve-counter-strike-global-offensive-source-2-update

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.