e
sv

Apple, ChatGPT’ye Yaş Sınırı Getirdi: Sınır Koymayan Uygulamalar, Güncelleme Bile Yayınlayamayacak

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Apple, popüler mail uygulaması BlueMail’in yapay zeka özelliklerini nihai olarak yeni güncellemesine izin vermedi. Şirket, onaylamayı güncelleme sunması için 17 yaş ve üstü yaş sınırı belirlemesini istiyor. Bunun nedeni ise yapay zekâyı gençleştirmenin olası olumsuz etkileri.

Yapay zeka teknolojileri, son bir yılda ciddi ölçüde önemli gelişme kaydederek filmlerde gördüğümüz şeyleri artık gerçek olmaya devam ettiğini ortaya koydu. OpenAI’ın birkaç ay önce kullanım yöntemleri sohbet botu ChatGPT de belki de bu gelişimin en büyük göstergesi.

Ancak bu durum her ne kadar heyecan verici olsa da da yapay zeka ürünleri konusunda bazı endişeler var. bunlardan biri de çocuklar üzerindeki etkiler. Bugün Wall Street Journal (WSJ) tarafından sahip oldukları bir rapor, Apple’ın bu konuda bir hamlede bulunduğunu ve ChatGPT destekli bir uygulamayı güncellemesini engellediğini gösterdi.

Apple, ChatGPT desteğinden gelen BlueMail’in 17 yaş ve üzeri olmasını istiyor

Apple, popüler e-posta uygulaması BlueMail’in yeni bir güncellemesini reddetti. Güncelleme, ChatGPT destekli yapay zeka özellikleri. WSJ’ye göre teknoloji devi, geliştiricinin uygulaması 17 yaş ve üstü yaş sınırı getirmediği sürece güncellemeyi kabul edeceğini belirtti.

BlueMail’in yeni güncellemesi, önceki e-postalardan ve takvim etkinliklerinden yararlanarak e-posta yazmayı sağlamayı amaçlıyor ve OpenAI’ın ChatGPT sohbet botu API’ını kullanıyor. Wall Street Journal da Apple’ın App Store inceleme ekibinin, yapay zekâ destekli dil araçlarının çocuklar için uygunsuz içerik üretilebilmesi, bu sistemi de yürütme geliştiricisi Blix’le iletişimin geçtiğini söylüyor.

İLGİLİ HABER

Meta, Çocukların Uygunsuz Görüntülerinin İnternette Yayılmasını Engellemek İçin Attığı Yeni Adımları Açıkladı

BlueMail’in mevcut yaş kısıtlamaları 4 yaş ve üstü. Geliştirici şirket Blix, talimatların zaten içerik yönetimini ortadan kaldıran, yaş sınırlamalarının artırılmasının da yeni kullanıcıların gönderilmesini engelleyebilecek düşünüyor. Ayrıca, ChatGPT’den yararlanan diğer unsurlardan böyle bir yaş sınırlaması uygulanmadığını da ekliyor.

17 yaş sınırını saldırganlar dil, cinsel içerik ve gözlem referansı içerebilecek uygulamaları içerebileceğini belirtelim.

Apple’ın yapay zekaya yönelik yaş sınırlamaları konusundaki hamleleri temel almaya başladı

Microsoft’un yakın zamanda ChatGPT desteğini getirdiği Alem de App Store’da yaş kısıtlamaları sorumluluğunu ekleyelim. Uygulamaya Play Store’da bölümler ise böyle bir sınırlamanın olmadığı görülüyor. Bu da işletim Apple’a özel olduğunu ve şirket kısıtlamaları sonuçlarını ortaya koyuyor.

İLGİLİ HABER

Microsoft’un Yapay Zeka Destekli Bing’i Windows’a Getirdiği Güncelleme “Yalan” Çıktısı

Yapay zekâ konusunda endişeler hızla artıyor

Apple’ın bu hamlesi, üretici yapay zekâ ürünleri konusunda artan hızla endişelerin arkasından geliyor. Daha önce ChatGPT desteğinden gelen Bing’i teste katılanlar, sohbet botunun bazı olumsuz sonuçlarını yaşamışlardı. Bunlar, saldırgan sözler, sert ve kızgın cevaplar ve yanlış bilgi gibi şeyler.

Öte yandan sohbet botlarının çocukların zararı da ayrı bir tartışma konusuydu. Uygunsuz içeriklerin genişliği ve önerilerin yapay zekaya yaptırılmasının bir kısmı. Hatta yakın zamanda, yavrulara zarar vermekten kaynaklanan suçlamalar ChatGPT’nin bazılarının yasaklandığını bilemiştik.

İLGİLİ HABER

Bankacılık Devi Bank of America’dan Çarpıcı Açıklama: Yapay Zeka, Dünya Ekonomisine 15 Trilyon Dolar Kazandıracak

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.