e
sv

Assassin’s Creed Mirage inceleme Usta bir suikastçının hikayesi.

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Assassin's Creed Mirage incelemesi

Bu sefer Ubisoft ekibi bizi Bağdat sokaklarına gönderiyor. Daha önce Assassin’s Creed serisinin oyunlarını oynadıysanız pek de yabancı olmayan bir ismin hikayesini yaşıyoruz. Muhtemelen ismini duymuşsunuzdur. Yani onun kim olduğunu biliyorsun. Ama yine de bu ismin Basim olduğunu söylemek isterim. Assassin’s Creed Mirage inceleme yazımda Basim’in Bağdat sokaklarında geçen hikayesi boyunca oyunun bizlere neler sunduğunu anlatacağım. Elbette fikrimi en son standart bir şekilde ifade edeceğim. Hazırsanız ayrıntılara geçelim.

Dürüst olmak gerekirse oynanış açısından pek bir fark göremedim. Ancak Ubisoft ekibinin oyunda denediği yeni şeyler de var. Ayrıca seviye sistemi de kaldırıldı. Ancak yetenek ağacı konuşması hala devam ediyor. Assassin’s Creed Mirage inceleme yazımın oynanış kısmında tam olarak bunlara değineceğim. Oyunda ilk öğrendiğimiz şeylerden biri hırsızlıktır. Çünkü Basim usta bir hırsızdır. Tam da bu yüzden hikayenin bir yerinde başı belaya giriyor ama spoiler vermeyeceğim. Heyecanını kaybetmesini istemiyorum. Hırsızlık konusunda QTE dediğimiz bir özellik var. İlk olarak mesanesi olan kişileri Eagle Vision ile tespit etmeniz gerekiyor. Daha sonra onlara arkadan yaklaşıp etkileşim butonuna basıyorsunuz. Basim’in hırsızlık faaliyetine başladığı yer burasıdır. Önünüzde bir ekran beliriyor ve giderek küçülen bir karo şekli görüyorsunuz. Bu kutucuk mavi alanda olduğunda düğmeye tekrar basmanız gerekir. Başarılı olursan çanta senindir. Başarısız olsanız bile düşmanlar peşinize düşer.

Assassin’s Creed Mirage inceleme yazımda araçlardan bahsetmişken bu konuya da değinelim. Oyunda ilerledikçe kilidini açabileceğiniz araçlar var. Oyunun başında meşale ve fırlatma bıçağının kilidi açılır. Ancak ilerledikçe ses bombaları, dartlar, tuzaklar ve sis bombaları da açabilirsiniz. Her aracın 3 farklı seviyesi ve 2-3 farklı özelliği vardır; her seviyede 1 tanesini seçebilirsiniz. Ancak meşalede herhangi bir gelişme yok. Gelişmeleri şu şekilde sıralayayım:

Düşman çeşitliliği açısından çok fazla çeşitlilik olduğunu iddia edemem. Ancak alev atıcılar, çift kılıçlar, okçular ve zırhlı düşmanlar vb. var. Stratejinizi belirleyip düşmanın türüne göre saldırırsanız oldukça etkilidir. Özellikle zırhlı ve çift kılıçlı düşmanlar can sıkıcı olabiliyor. Bu nedenle araçları kullanmak efsanevi sonuçlara ulaşmanıza olanak tanır.

Düşmanları etkisiz hale getirmek için efsanevi bir araç.

Diyelim ki 8 kişilik bir düşman ekibiniz var. Assassin’s Focus çubuklarınız da dolu ve gelişmiştir. Bunlardan 5 tanesini direkt olarak devirebilir, geri kalan 3 tanesini ise neredeyse hiç yorulmadan devirebilirsiniz. Zaten savuşturma ve kaçma mekanikleri var. Siper, düşman saldırıları hafifse kullanışlıdır ve düşmana karşı saldırı yapmanıza olanak tanır. Dodge ile ağır saldırılardan kaçınırsınız. Savuşturmak için kullanabileceğiniz saldırılar sarıya döner. Kaçınmanız gereken ağır saldırılar da kırmızı renktedir. Bu şekilde ayırt edebilir ve mücadele edebilirsiniz.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.