e
sv

Barney Aslında Çok Daha İyi Biri: How I Met Your Mother Hakkında İlk Kez Duyacağınız Bilgiler

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Televizyon dizisi en başarılı komedi dizilerinden bir tanesi olarak kabul edilen ve finalin üzerinden yıllar geçtiğine rağmen hala pek çok yedide bulunan How I Met Your Mother dizisinin en sıkı hayranlarının bile yapım bilgisi öncesi ve çekimler sırasında yaşanan olaylarla ilgili ilginç ayrıntılar var.

2005 – 2014 yılları arasında CBS kanalında yayınlanan ve bugün Disney Plus dijital platformunda tüm bölümlerine ulaşabileceğiniz Annenle Nasıl Tanıştım dizisi, 8.3 IMDb ödülü ile televizyon işletmeciliği en başarılı komedi dizilerinden bir tanesi olarak kabul ediliyor. 2022’de yayınlanmaya başlayan yan hikaye How I Met Your Father ile birlikte How I Met Your Mother yeniden geldi.

How I Met Your Mother dizisinde Ted, 2030 yılında çocuklarını karşılama ve yer alan anneleriyle nasıl tanıştıklarını anlatıyor. Hikayenin devamında Ted, Marshall, Lily, Robin ve Barney isimli beş arkadaşın New York’ta yaşadıkları çılgın maceraları izliyoruz. Elbette bunlardan yalnızca görünen kısım. Bir de How I Met Your Mother dizisinin yapım öncesi ve yapım sırasında yaşanan olaylar var ki en sıkı hayranların bile bildiği ilginç bilgilerle dolu.

How I Met Your Mother dizisi hakkında ilginç bilgiler:

  • Anlatıcı Ted Mosby’nin sesi, karakteri canlandıran oyuncu sesi değil.
  • How I Met Your Mother dizisinin bütün sahneleri dev bir stüdyoda çekildi.
  • Barney ve Robin rolleri için düşünülen farklı şeylerdi.
  • Britney Spears olmasa dizi yayından kaldırılacak.
  • Dizide gerçek bir evlilik teklifi oldu.
  • Ted, hikayeyi anlatırken Barney’yi pislik biri gösterildi gibi.
  • Barney’nin sihir numaraları Harris sayesinde karaktere eklendi.
  • Dizide gördüğünüz kitapları gerçekten alıp okumanız mümkün.
  • Dizi kendi kendine spoiler yayınladı.

Anlatıcı Ted Mosby’nin sesi, karakteri canlandıran oyuncu sesi değil:

bob saget

How I Met Your Mother dizisinde asıl anlatıcımız olan Ted Mosby, Josh Radnor tarafından canlandırılıyor. Ancak kendisi 20’li yaşların sonundayken anlatıcı olduğu 52 yaşında, bu nedenle ses daha yaşlı olmalı. Dizinin ilk bölümü, anlatıcı yaşlı Ted seslendirmesinden, usta oyuncu Bob Saget tarafından yapıldı. Full House dizisi ile dünya çapında sayısız hayrana sahip olan Bob Saget, maalesef 9 Ocak 2022 tarihinde çapından ayrıldı.

How I Met Your Mother dizisinin bütün sahneleri dev bir stüdyoda çekildi:

Annenle nasıl tanıştım

Evet hayranları için üzülmek bir durum ancak beş arkadaşın New York sokaklarında yaşadıkları maceraların hiçbiri gerçekten de o sokaklarda çekilmedi. Hatta New York’da bile çekilmedi. How I Met Your Mother dizisinin tüm sahneleri Los Angeles’ta kurulmuş olan büyük bir stüdyoda çekildi.

Barney ve Robin rolleri için anlatılanların farklıydı:

jim parsons

Dizinin en sevilen karakterlerinden bir tanesi olan Barney Stinson rolü için ilk olarak The Big Bang Theory dizisinin Sheldon’ı Jim Parsons düşünülmüştü, hatta oyuncu seçmelere bile katıldı ama neyse ki rolü Neil Patrick Harris aldı. Yıllar sonra yaptığı bir röportajda Parsons bile rolünün Harris’e daha uygun olduğunu söylemiştir.

jennifer aşk hewitt

Dizinin bazen izleyenleri sinir eden karakteri Robin Scherbatsky için ise ilk düşünülen isim, Party of Five ve Ghost Whisperer dizileriyle tanıdığımız oyuncu Jennifer Love Hewitt’ti. Ancak Hewitt bu teklifi reddetti ve Robin, Kanadalı gibi bir karakter olan Cobie Smulders tarafından canlandırıldı. İyi ki de öyle oldu.

Britney Spears dizisi olmasa yayından kaldırılacak:

How I Met Your Mother dizisi üçüncü sezona başlarken işler pek yolunda gidiyor çünkü reytingler giderek düşüyordu. Hatta dizinin iptal edilmesi fısıltılar bile dolaşmaya başlamıştır. Derken 13.bölüm yayınlandı ve saklandığı Ted’i düğünü terk eden alçaktan Stella’nın rahibe rolünde Britney Spears çıktı. Britney Spears’ın tam da yıldızının en parlak olduğu dönemde konuk oyuncu olarak diziye katılması reytinglerin giderek yükselmesini sağladı.

Dizide gerçek bir evlilik teklifi oldu:

İkinci sezon final bölümünü hatırlarsınız. Robin ve Ted birliktedir. Robin’in şampanyasından bir yüzük çıkar, evlilik teklifi düşünerek deliye döner ama Ted onun yapmadığını söyler. Arkadan bir abi gelir, yüzüğü alır ve sevgilisine evlenme teklifi eder. İşte bu abimiz Timothy Russo, sevgilinin en sevdiği dizide bir figüranlık ayarladığını, düşmanlarını kandırdı ve Jana Rugan’a sürpriz bir evlilik teklifi yaptı. Yani ikili o gün gerçekten de nişanlandı.

Ted, hikayeyi anlatırken Barney’yi pislik biri gösterildi gibi:

Annenle nasıl tanıştım

Bu aslında bir fanatik felsefe ancak daha sonra Neil Patrick Harris tarafından da çatısı kuruldu. How I Met Your Mother dizisinin hikayesinin başlangıcından sonra Ted’in ağzından çocuklaraa anlatırken izleyenuz. Yani Ted ne derse o. Ancak dizinin sonunda anlıyoruz ki Ted’in tek amacı Robin’e yeniden yürümeye ve buna ısınmasını sağlamak. İyi ama Barney onun en yakın arkadaşlarından bir tanesi, Robin ise onun eski karısı; nasıl olacak?

İşte bu hayran felsefesine göre Ted algılayan Barney’yi ne olduğunu çok daha çapkın, umursamaz, duygusuz bir adam olarak anlattı. Böylece çocuklar en yakın arkadaşının karısına aşık oldukları için onu daha az yargılayacaklardı. Yani sevgili okuyucu, belki de Barney Stinson o kadar da sosyopat bir tip olmayabilir.

Barney’nin sihir numaraları Harris sayesinde karaktere eklendi:

Dizinin ilk zamanlarına bakılıyor Barney Stinson öyle çok da sihirle arası olan birine benzemiyor. Ancak dizi ilerledikçe Barney’nin hem geçmişinde hem o günlerde sık sık sihir numaralarını gördüğünüzü. Bunu Sağlayan, karakteri canlandıran oyuncu Neil Patrick Harris’tir. Harris çocuklar için sihir kitabı yazacak kadar çok sihir dünyasını sevdiği için rol ile iyice içli dışlı gördükten sonra karakterin sihir sayıların daha keyifli olacağına karşı yazarları ikna etti.

Dizide gördüğünüz kitapları gerçekten alıp okumanız mümkün:

kardeşlik kodu

How I Met Your Mother dizisinde özellikle Barney Stinson tarafından dillendirilen iki kitap var; The Playbook ve The Bro Code. The Playbook Barney’nin kız tavlama kitabı The Bro Code ise kadim kardeşler tarafından yazılan bir tür kutsal kitap değil doğal ki onu da Barney yazdı. Bu iki kitap gerçekten basıldı, ufacık bir arama yaparak bulup satın alabilirsiniz. Kuralların güncellendiği bir de Bro On The Go kitabı var.

Dizi kendi kendine spoiler yayınladı:

Annenle nasıl tanıştım

Yıllar boyunca beklediğimiz anne en sonunda 8. sezon final bölümünden çıktı. How I Met Your Mother dizisinde gördüklerini görebileceğimiz en büyük sürpriz olan anne, doğrudan dizinin kendisi tarafından spoiler verildi. Dizinin o bölümü yayınlandıktan sonra birkaç dakika sonra How I Met Your Mother Resmi Facebook hesabı annenin yükünü paylaştı. İyi ama herkes diziyi canlı izlemiyor ki! O dönem yemek yemeleri hakaretün haddi hesabı yok.

Televizyon dizilerinden en başarılı komedi dizilerinden bir tanesi olarak kabul edilen How I Met Your Mother hakkında bazılarını ilk kez ele almak ilginç bilgilerden bahsettik. Buyrun tekrar tartışalım, How I Met Your Mother finali pek olmadı mi ya?

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.