e
sv

Bi’ Orası Kalmıştı: Microsoft, Office Programlarına OpenAI Desteği Getirmeyi Planlıyor

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Yapay zeka teknolojisi tüm hayatımıza dahil olmaya başladı. İnternet kullanımımızda da büyük bir fayda sağlayan ve daha büyük işlere imza atacağı nihai yapay zekalar şimdide Microsoft Office’e gelebilir.

Microsoft Office’in içindeykenBen PowerPoint, Excel, Outlook, Word ve daha pek program çalışmasında, günlük hayatımızda çalışmayı kolaylaştırıyor. Bu bileşenleri de yeni bileşenler, özellikleri de hepimizi yakından ilgilendiriyor.

The Information’da yer alan bir iddiaya göre Microsoft’un planlarında ise çok daha büyük bir değişiklik yaratacak şeyler var. Zira gelen iddiaya göre Microsoft, Open AI’ı Office programlarına dahil edin istiyor.

Peki bu ne işe yarar?

Microsoft Office

Bilgi Tarafından hazırlanan rapora göre Microsoft beklentileri Word’e ChatGPT’de kullanılan yapay zekâ modelini getirmek için testi dahil etmeye başladı bile. Bu yapay zeka Word ve Outlook gibi görevliler otomatik doldurma ve metin düzenleme gibi özellikler için kullanım. Powerpoint’te ise hem GPT gibi yazı hem de Dall-E 2 gibi tasarım ölçümlerini kullanmaları kullanım ve sadece birkaç kelimeyle onlarca sayfalık slaytlar ve slayt tasarımları hazırlayabilecek.

Ancak doğal ki bu yapay zekâ desteğinin Microsoft uygulamalarına gelmeyeceği şu ve belirsiz. Bu belirsizliğin en büyük nedeniyse OpenAI’ın ChatGPT işletim işletimi yanlış olan bilgiler doğruymuş gibi lanse edebilmesi. OpenAI geliştiricileri bu zorluklar GPT’nin 4. sürümünde düzeleceğini iddia ediyor ancak ortaya çıkan rapora göre Microsoft bu sorunu tamamen çözüldüğüne ikna olmadan bu sisteme Microsoft uygulamalarına dahil olmak istemiyor.

İLGİLİ HABER

DALL-E ve ChatGPT’nin Arkasındaki Şirket OpenAI, Yeni Yapay Zekâsı Point-E’yi Tanıttı: Saniyeler İçinde 3D Nesneler Üretebiliyor!

Halihazırda Microsoft uygulamalarına çok yapay zeka destekli yazılımlar kullanılsa da şirket, yapay zekânın bulgularıyla birlikte kullanıcıların sadece birkaç kelime sayfalarca makale yazılabilmesini ve hem özet hem de özgün kapaklar hazırlayabilmesini amaçlıyor. Ayrıca Microsoft yetkilileri bu yapay zeka modellerinin erken testi geçmiş başarılı olduğunu de açıkladı.

:
https://www.theinformation.com/articles/ghost-writer-microsoft-looks-to-add-openais-chatbot-technology-to-word-email

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.