e
sv

ChatGPT, Artık Kim Olduğunuzu Hatırlayacak (Siz Yine de Her Şeyinizi Söylemeyin)

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

OpenAI’nin sohbet botu ChatGPT artık kim olduğunuzu hatırlamasını sağlayacak bir özelliğe sahip.

Chatbot, OpenAI tarafından Kasım 2022’de piyasaya sürüldü SohbetGPTdünyada yeni bir yapay zeka akımının başlangıcı oldu. Chat bot, işten öğrencilerin ödevlerine kadar pek çok konuda yardımcı olması için seçilirken, bazıları da chat bottan defalarca faydalanıyor.

Tekrarlanan bu görevlerde, özellikle kendinizden veya bir başkasından bahsediyorsanız, her yeni konuşmada bota tüm bilgileri tekrar anlatmanız gerekir. Fakat yeni güncelleme ile bu durum değişti. Bot ayakkabı, Artık kim olduğunuzu hatırlıyor.

ChatGPT’ye “özelleştirilebilir talimatlar” özelliği geldi:

sohbetgpt

OpenAI, özellikle farklı sohbetlerde aynı kalan bilgilerin bota yeniden sunulmamasını sağlamak için “özelleştirilebilir talimatlar” özelliğini yayınladı. Bu özellik şu anda yalnızca kullanılabilir ChatGPT Plus aboneleri tarafından Beta sürümüyle birlikte kullanılabilir.

Peki bu özellik tam olarak ne işe yarayacak?

Özelliğin kullanılabileceği senaryolardan biri doğrudan OpenAI yetkilisi Joanne Jang tarafından paylaşıldı. Bu örnekler şu şekilde sıralanmıştır:

  • Öğretmenseniz “Üçüncü sınıflara ders veriyorum” ifadesini özel talimatlarla birlikte koyabilirsiniz, böylece Ay hakkında her ilginç bilgi istediğinizde bot o yaş grubuna göre yanıt verebilir.
  • Eğer sürekli yemek yiyor ve alışveriş yapıyorsanız ChatGPT’nin her zaman istediğiniz porsiyonlara uygun önerilerde bulunmasını sağlayabilirsiniz.
  • Yalnızca tek bir dil kullanarak kod yazıyorsanız ChatGPT’nin her zaman tercih ettiğiniz dilde kod yazmasını sağlayabilirsiniz.

Elbette kişisel ya da iş amaçlı kullanımınız için bu senaryolar binlerce kat daha çeşitlendirilebilir. Elbette ChatGPT’ye kayıt olduğunuz bilgilere de dikkat etmenizde fayda var. Kişisel bilgilerinizi asla ChatGPT veya benzeri yapay zeka botlarına vermemelisiniz.

ALAKALI HABERLER

ChatGPT İnsanlar Gibi Sağlık Sorularına da Cevap Verebilir: İşte Araştırma Sonuçları

Kaynak :
https://www.theverge.com/2023/7/20/23801520/chatgpt-openai-custom-instructions-chatbot

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.