e
sv

ChatGPT, İşletmenin Ardından Hukuk Bölümünün Mezuniyet Sorularından da ‘Geçer Not’ Almayı Başardı!

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Akademik ve bilimsel yönetim çok uzun süreli bir yaşam sürdüren ChatGPT, yine bu mecralarda bulunan insanların endişelendirecek bir olaya imza attı. Kendi kendine öğrenebilen yapay zekâ, hukuk ve işletme bölümlerinin mezuniyet sınavlarını ‘kısmen’ başarıyla geçti.

OpenAI’ın geliştirdiği yapay zekâ ChatGPT, son zamanlarda birçok olaydan dolayı bilim ve dünyanın akademik manşetlerinde yer alıyor. Öğrenciler her ne kadar bu yapay zeka üretim aracını çok yararlı bulsa da öğretmen, izleyiciler ve bilim insanları bir hayli incelemeler.

Endişeli olmalarının sebebi aşikâr. ChatGPT, ona veriyorsunuz ‘bana bir makale yaz‘ tarzı sistemlerin karmaşık bilgisayarları yerine getirebiliyor. Bu da öğrencilerin gördüğü giden yolda hile yaparak ilerleyebilmelerine olanak sağlıyor.

ChatGPT, yine uzmanları endişelendirecek bir olaya imza attı: Yapay zeka, hukuk ve işletme mezuniyet sınavlarından geçmedi

Minnesota Üniversitesi’ndeki hukuk profesörleri, yaptıkları yeni bir denetim ChatGPT’ye okullarının dört dersinde yaptıkları lisans sınavüstü sorularını verdiler. Kendi kendine öğrenebilen yapay zekâ, tüm sınavlarda ortalama bir olmayan C+ almayı başardı ve sınavları verilmiş oldu.

Bunun yanı sıra Wharton’da bir profesör olan Christian Terwiesch, ChatGPT’yi okulunda işletme sınavına girdi. yapay zekâ, B gibi ortalamanın üstünde bir almamak sınavı başarıyla verdi. Ancak yapay zekanın sınav sonuçlarının tutmadığı da belirtmemiz gerekiyor.

ChatGPT’yi sınava tabi tutan hukuk ekibinin dediğine göre yapay zekâ, temel yasa kuralları ve teoriyi kurallarıme konusunda iyi bir iş başarıyor Ancak konu bir dava ile ilgili tartışmalar ve açıklamalar olduğunda saçmalamaya başlıyor.

İşletme sınavına tabi tutulduğu halde Terwiesch’in dediğine göre ChatGPT, basit işlem yönetimi ve süreç analizi problemlerini çözmede çok başarılı Ancak ileri düzey süreçleri sorunları çözemediğini ve hatta 6. sınıf matematik problemlerinde bile başarısız olduğunu belirtiyor.

İLGİLİ HABER

Google, Yazdıklarını Müziğe Dönüştürecek Yeni Yapay Zekâsını Tanıttı (Mırıldanabilirsiniz de)

ChatGPT’nin gördüğünüz gibi daha çok gelişmeler gerekiyor ancak şu anki hâliyle bile gerçekten korkutucu. Çünkü bu yapay zekâ henüz bir ‘bebek’, daha ilk yılını bile doldurmadı. Gelecekte neler olduğunu bir de siz düşünün…

İLGİLİ HABER

Her Şeyin Cevabını Şak Diye Veren Yapay Zeka ChatGPT’yi KPSS’ye Soktuk, Devreleri Yandı!

İLGİLİ HABER

“Kim Milyoner Olmak İster?” Yarışmasına Yapay Zekâ ChatGPT’yi Soktuk: 1 Milyon TL’yi Kazanabildi mi?

:
https://www.gizchina.com/2023/01/27/chatgpt-passes-a- Graduate-exam-in-law-and-business/

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.