e
sv

ChatGPT, Şimdi de Otomobillere Geliyor (Çaktırmadan Dünyayı Ele Geçiriyor)

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Son araştırmalar en büyük teknolojik yeniliklerinden biri olarak gözleyen ChatGPT, yakın zamanda otomobillere de girecek gibi görünüyor. GM CEO’su, yapay araç zekasını nasıl kullanabileceklerini araştırdıklarını ifade ederken şirket, ChatGPT’nin sonunda her şeye sahip entegre aktarni belirtiyor.

Yapay zeka destekli sohbet botu ChatGPT, yayınlandığı ilk günlerde bu yana internetin çalışmasını, büyümesini ve hatta rekabetini değiştirmiş durumda. Öyle ki pek çok meslek grubu, ChatGPT‘nin görünümlerinden elde edebileceğini düşünürken önceki geliştiricisi olan OpenAI’ya zaten yatırımda saldırgan olan Microsoft, ChatGPT’nin ardından 10 milyar dolar daha fazla yatırım yaptı ve Google, Meta gibi devler de ChatGPT’ye karşı doldurmak için kolları sıvadı.

ChatGPT’nin her gün yeni bir yetkilendirmenin keşfedilmesi ve OpenAI’nın sohbet botunu daha da geliştirmesiyle farklı sektörler, ChatGPT’den nasıl fayda sağlayabilecekleri üzerine kafa patlatıyorlar. Görünen o ki bu yapay zeka aracının nimetlerinden faydalanmak isteyenlerden biri de otomotiv devi Genel Motorlar (GM).

“ChatGPT, her şeyin içinde olacak”

sohbet gm

İLGİLİ HABER

iPhone’lara ChatGPT Geldi: Tek Tuşla Sesli Sohbet Yapabilirsiniz (Nasıl Kurabileceğinizi Açıkladık)

Halihazırda OpenAI’nın en büyük yatırımcısı olan Microsoft ile kullandığında kullanılan yapay zeka destekli teknolojiler için ortaklığı bulunan GM, ChatGPT’nin araçlara nasıl entegre edilebileceğini ve kullanıcı deneyimini nasıl artırabileceğini araştırıyor. Öyle ki GM Başkan Yardımcısı Scott Miller, incelemeyle ilgili bir röportajında ​​”ChatGPT, her şeyin içinde olacak” Gülerek bu bakışları bakış açılarını canlandırıyor.

GM’ye göre ChatGPT, katmanların araçlarıyla daha doğal bir şekilde etkileşim kurmalarına olanak tanıyabilir. GM CEO’su da incelemekle ilgili olarak sahip olduğunu düşünmek 2023 yılı içinde ChatGPT’yi bazı araç modellerinde kullanmayı hedeflediklerini ifade ediyor. ChatGPT ile araç sahipleri, konuşarak veya harici çeşitli öğeleri gerçekleştirebilecekler. Örneğin, araç içi sıcaklığı veya müzik çalmayı deneyenler doğal bir dille belirtebilecekler. Ancak burada sıradan bir sesli asistandan daha iyi bir kullanıcı deneyimi yaşatmak amaçlanıyor.

İLGİLİ HABER

Kendi ChatGPT Uygulamanızı Geliştirebilirsiniz: API, Herkese Açık Olarak Yayınlandı

:
https://www.reuters.com/business/autos-transportation/gm-explores-using-chatgpt-vehicles-2023-03-10/

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.