e
sv

ChatGPT’nin Ücretli Versiyonu Geliyor: Erişim Sıkıntısı Olmayacak, Daha Hızlı Yanıtlar Verecek

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

OpenAI, popüler sohbet botu ChatGPT’nin bir sürümünün test edildiğini duyurdu. Bekleme listesini açan şirket, ChatGPT Professional olarak yürütme sürümünde daha hızlı yanıtlar gibi birçok özelliğin yer alacağını ekledi. Bu hamle, ücretsiz sürüm aylık milyonlarca dolar harcayan şirket ChatGPT’den gelir elde etme planının bir parçası olarak geldi.

OpenAI tarafından barındırılan ve yakın zamanda herkes için ücretsiz olarak kullanılan açılan sohbet botu ChatGPT, yapabildikleriyle tüm dünyayı şoka uğratmıştı. Hatta internetin geleceği olarak nitelendirilmeye başlanan yapay zekânın bu kadar ilgi görmesinin ardından Microsoft’un şirketi 10 milyar dolarlık yatırım yapacağız gösteren iddialar bile ortaya çıkmıştı.

ChatGPT kontrolünün başında yer almaya devam ederken bugün OpenAI’dan yeni bir hamle geldi. Yapay zekâ şirketi, ChatGPT’nin olacak bir premium versiyon deneyeceğini duyurdu. Bu versiyon, ‘ChatGPT Uzmanı’ olarak adlandırıldı.

Ücretli ChatGPT, her zaman kullanım açık olacak ve daha hızlı yanıt verecek

ChatGPT, her ne kadar tüm dünyada büyük ilgi görse de ücretsiz olması nedeniyle OpenAI’a için büyük bir yük. Tahminler, şirket için günlük yazılımı 100 bin dolar, aylık da 3 milyon dolar gibi büyük paralar harcamasını ortaya koyuyor. Teknoloji devi, bu nedenle de ChatGPT’den gelir elde etme yollarını arıyor ve bu bölümlerin premium versiyonu deniyor.

OpenAI, yapay zekânın yeni versiyonu için bir bekleme listesi başlattığını duyurdu. Ücretli sürümün, bottan beklenen tüm avantajlara sahip olacağı ifade edildi. Buna göre ChatGPT Professional, ücretsiz versiyonun zıttı’her zaman ulaşım’ olacak. İçeri girmek üzere gizlilik olduğu zamanlar sohbet botuna erişimi sağlanamadığı durumlarda gerçekleşebiliyordu. Buna ek olarak premium sürüm, ücretsize karşılaştırması olmadan daha hızlı yanıtlar sunmanın yanı sıra günlük en az iki kat daha fazla yanıt verecek.

İLGİLİ HABER

Microsoft’tan Google Kullanıcısını Bıraktıracak Hamle: ChatGPT, Bing Arama Motoruna Entegre Edilecek!

OpenAI’nin yaptığı, yeni sürümünün ChatGPT’den gelir elde etme amacıyla elde etmeye vurgu yaptığını ve gördüklerini söyledi: “Hedefimiz, hizmet ömrüne ve sürdürmeye devam etmek ve para kazanmak, hizmetin uzun vadede mümkün olmasını sağlamanın bir yolunu bulmaktır.”

İsteyen herkes, yalnızca gizli bilgiler için görüntülenmek üzere ChatGPT’ye başvurabiliyor

ChatGPT Professional’a isteyenler herkes bu bağlantı üzerinden başvurabiliyor. Başvuru içeriği kullanıcılar sohbet botunu kullanma nedenleri soruluyor. Ayrıca, ne kadarlık bir ücretinin olduğunu da kayıt olurken belirtebiliyor. Şirket, ödemeleri ayarlamak için insanlara ulaşacağını da söylüyor.

Hatta birkaç kişiye fiyat bilgisine ulaşmaya başladı bile

Paylaşılan bir ekran görüntüsüne göre OpenAI, birkaç kişi ChatGPT’nin profesyonel sürümü için teklif göndermeye başladı bile. Görsele göre ChatGPT’nin profesyonel planının aylık ücreti 42 dolar olacak.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.