e
sv

Daha Birkaç Ay Önce Çıkan Yapay Zeka ChatGPT, Elon Musk’ın Okuduğu Üniversiteden Başarıyla Mezun Oldu

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Son dönemlerin en popüler yapay zekâsı ChatGPT, mezunları arasında Elon Musk, Donald Trump ve Hoodie Allen gibi isimlerin bulunduğu Wharton İşletme Yüksek Okulunu başarıyla tamamladı.

Pennsylvania Üniversitesinin İşletme Yüksek Okulu olan Wharton (kısaca Wharton ya da Wharton MBA olarak bilinen) 142 yıllık tarihi boyunca boyunca hatta binlerce mezun verdi. Bu mezunların arasında Donald Trump, Elon Musk ve yatırımcı Warren Buffet gibi dünyaca ünlü isimler de mevcut.

Durum böyle olunca dünyanın en prestijli işletme okulu olarak görülen Wharton’dan mezun olmakta oldukça büyük bir başarı olarak görülüyor. Wharton profesörü Christian Terwiesch ise yapay zekânın sınırlarını zorlamak istedi ve dünyanın en popüler yapay zekası olan ChatGPT’yi bir dizi sınavına soktu.

ChatGPT, pek çok öğrenciden daha başarılı oldu

Wharton’ın saygın profesörlerinden biri olan Christian Terwiesch, “Yapay zeka gerçekten üniversite sınavlarında da başarılı olabilir mi?” sorusuna cevap bulmak amacıyla bir deney hazırladık. İşletme yüksek okulunun bitirme sınavını sorular halinde ChatGPT’ye sunan Terwiesch, hazırladığı ayrıntılı raporda yapay zekanın sınavı B ile B- arasında bir notla bitirdiğini ve şimdiye kadar dek bu okuldan mezun olan pek çok öğrenciden daha iyi bir olmadığını belirtiyor.

Profesör ayrıca yapay zekânın dağıtım yönetimi operasyon, işlem analizi ve benzeri sözel sorular doğru cevaplandırmakla birlikte çocuklarap mükemmele yakın açıkladığını ancak 6. sınıfa giden bir eylemi bile çözebileceği matematik problemlerinden garip bir şekilde sınıf geçtiğini belirtiyor. Bu durum ChatGPT’nin kullanım sürümünün yetersiz olmasından kaynaklandığını savunan Terwiesch, yapay zekanın gerçekten de de Wharton gibi köklü ve zor bir okulun bitirme sınavını geçmek için bile kullanılabileceğini kanıtlamış oldu.

Peki eğitim dünyası ChatGPT hakkında neler düşünüyor?

Terwiesch’in hazırladığı raporun yayınlanmasından sonra ilgili içeriğini yürütenler pek çok eğitimci, ChatGPT’nin öğrencilerinin öğrenme aşkını sona erdirdiğini ve pek çok öğrencinin bu yapay zekayı kullanarak ve tabiri caizse Kalem bile oynatmadan sınavlardan rahatlıkla geçebileceğinden endişelerini endişelerini dile getiriyor.

Londra’daki Imperial College İşletme Okulunun dekanı Francisco Veloso, eğitimcilerin bu yapay zekâ sorununa karşı “sözlü sınavlar”ya da eski usul değerlendirme yöntemlerine dönebileceklerini belirtiyor. Michigan Üniversitesi Ross İşletme Okulu profesörü Jerry Davis ise yapay zeka nedeniyle eğitim şeklindeki sınavlara ve değerlendirme yöntemlerine kadar her şeyi baştan sonra yeniden düşünülmesi ve Dünya çapındaki eğitim yöntemlerinin buna göre tavsiye edilmesi savunuyor.

İLGİLİ HABER

Dünyanın İlk Robot Avukatı, Hapis Tehditleri Nedeniyle Mahkemeye Çıkmadan Emekli Oldu

İLGİLİ HABER

Her Şeyin Cevabını Şak Diye Veren Yapay Zeka ChatGPT’yi KPSS’ye Soktuk, Devreleri Yandı!

Bu başarı OpenAI ve ChatGPT için gurur verici olsa da eğitim dünyasında bu yeni gelişmenin doğurabileceği sorunlar hakkında oldukça uzun araştırmalar.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.