e
sv

Elon Musk, Bugüne Kadar Üretilen İnsansı Robot “Optimus” Sayısını Açıkladı: Daha Bir Elin Parmağını Geçemediler…

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Elon Musk, 2021 yılında tanıttığı insansı robot “Optimus”un kaç adet üretildiğini açıkladı. Açıklama Tesla’nın hedefinden uzak olduğunu ortaya koyuyor.

Tesla’nın bir süredir üzerinde çalıştığı insansı robot Optimus Projeyle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. CEO Elon Musk’un dün yaptığı konuşma 2. çeyrek mali toplantısı Şu ana kadar kaç tane yapay zeka destekli robot üretildiğini anlattığı ortaya çıktı. Tesla’nın kurucusu Elon Musk’tan açıklama Hedefinizden çok uzak bu ortaya çıkarıyor.

Milyarder işadamı Elon Musk, Tesla’nın robotları hakkında konuştu yıllarca konuşuyorum. Hatta 2021 yılında bu robotlar genel anlamda ilk kez kullanılacak. tanıtıldı. Yıllardır devam eden proje, geçtiğimiz yılın sonuna doğru önemli bir gelişmeye ev sahipliği yaptı. Tesla robotun ilk prototipini yaptı gösterdi. Birkaç ay önce Tesla Bot olarak da bilinen insansı robot ortaya çıktı. son nokta Paylaşıldı. Optimus şimdi kendi başına hareket edebilir.

Şu ana kadar sadece 5 ila 6 adet insansı robot üretildi!

Tesla Bot üretim numarası

Bir yatırımcının sorusuna yanıt olarak açıklama yapan Elon Musk, şunları söyledi: Sanırım 5-6 civarındayız… Her ay yenileri geliyor. Optimus robotuyla ilgili birçok ilginç şey var.

ALAKALI HABERLER

Elon Musk, İnsansı Robotların Tesla İçin “Arabalardan Daha Önemli” Olacağını Açıkladı

Tedarik sıkıntısı olunca kendi göbeklerini kesmek zorunda kaldılar…

Edinilen bilgilere göre Tesla, robotların hareket etmesini sağlayan bir teknoloji geliştirdi.aktüatör“adlı parçanın tedarik sürecinde sorun yaşandı”. Aslında bunu yapabilen pek çok firma var ancak Tesla, üretilen aktüatörlerin hiçbirini beğenmedi. Hal böyle olunca Tesla da kendi aktüatörlerini üretmek için harekete geçti. seri üretim aşaması için Ciddi anlamda gecikti. Tabii gelecekte ne olacağı belli değil. Elon Musk’ın bu konuyla ilgili açıklaması şu şekildeydi:

Elon Musk Tesla Botu

Motorları, güç elektroniğini, denetleyiciyi ve sensörleri entegre eden kendi aktüatörlerimizi tasarlamak zorundaydık. Ve aslında her biri özel olarak tasarlanmıştır. Ama biz bu aktüatörleri tasarlarken seri üretime yönelik tasarlıyoruz. Yani dünyanın herhangi bir yerindeki diğer aktüatörlere göre daha hafif, daha sert ve daha yetenekli olmanın yanı sıra gerçekten üretilebilirler. Dolayısıyla bunları seri üretime geçirebilmeliyiz.

ALAKALI HABERLER

Tesla’nın Robotu Dünyaca Ünlü Robotik Profesörleri Tarafından Eleştirildi: O Kadar Etkileyici Değil!

İşte Tesla’nın kurucusu Elon Musk’un yaptığı o açıklama insansı robotlar Daha gidilecek çok yol olduğunu ortaya koyuyor. Süreç bir şekilde hızlandırılmamışsaişler çok daha karmaşık hale gelebilir…

Kaynak :
https://www.teslarati.com/tesla-optimus-bot-update-prodüksiyon-actuators/

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.