e
sv

En İyi Bilgisayarları Bile Dumura Uğratan Yapay Zeka Uygulaması, Telefonda Çalıştırıldı [Video]

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Qualcomm, kullanım için çok yüksek işlem gücü gereksinimi görsel oluşturucu yapay zekâ aracı Stable Diffusion’ı bir akıllı telefonda çalıştırmayı başardı. Tabii, telefon artık normal bir telefon değildi.

Akıllı telefonlarımızın işlemlerini yapabilecek, günlük kullanımlarda pek çoğumuz tarafından aslında fark edilmiyor. Ancak özellikle amiral gemi telefonlarda bulunan yonga kitabı, bizim bilgisayarlarına kafa tutabiliyor.

Bu saf gücün en büyük varlığı Qualcomm tarafından sunuldu. Şirket, yeni yonga seti Aslanağzı 8 Nesil 2 ile görsel oluşturucu yapay zekâ Kararlı Difüzyon’ı çalıştırdı.

Öncelikle Stable Diffusion’ın neden mobil cihazda çalışmaya şaşırdığımızı anlatalım:

Stable Difüzyon, genellikle bulut tabanlı sistemler aracılığıyla aşırı yüksek performansa sahip donanımlar üzerinde dilde ve kullanılan bir görsel oluşturma aracı.

Bu yapay zekayı eğitmek ve eğitimle oluşan verilerden yararlanarak görsel oluşturmak için en üst düzey grafik işlemcilerine sahip olmanız gerekiyor. En saklama sonuçlarını elde etmek için saatlerce bekletmek.

Çok güçlü bir bilgisayarınız varsa ve yapay zekayı eğitiyorsanız, artık nimetlerinden internet bağlantısı gerekmeden yararlanmaya başlayabilirsiniz.

Qualcomm, bu performansı nasıl sağladı?

Qualcomm, Stable Diffusion’ı mobil cihazda kullanmak için akıllı telefonda büyük optimizasyon ayarlarını duyurdu. bilgisayar yapay zeka araştırma ekibi, cihaz, kullanılan uygulama, bunları, yazılım ve hatta donanımda normal bir telefonda göreceğimiz işlemler gerçekleştirdi.

Tabii bu ayarların bir parçası Stable Difusion üzerinde de yapıldı. Ekip, Stable Diffusion ve genel olarak derin öğrenme için kullanılan kayan nokta formatı FP-32 veri tipinden daha düşük hassasiyet sunan INT8 tipine geçiş yaptı. Ayrıca henüz yeni piyasaya sürülen AI Model Efficiency Toolkit (Yapay Zekâ Modeli Verimlilik Araç Seti) de kullanıldı.

Yapılan tüm optimizasyonlar ve ayarlamalarla Stable Diffusion, bir akıllı telefonda 15 saniye içinde 512×512 pikselde fotoğraf üretebilir hale geldi. Bu süre içinde, bulut sistemlerine entegre olan Stable Diffusion sistemlerine de oldukça yakın durumda.

Qualcomm bu başarıyı ne için kullanmak istiyor?

Şirket, telefonda Stable Diffusion çalıştırmanın sadece bir başlangıç ​​olduğunu vurgulayarak dev çaptaki yapay zekâ teknolojilerinin mobil işletim çalışmasıyla güvenlik, verimlilik ve maliyetler gibi pek çok avantaja sahip olunacağını belirtti. Ayrıca yapılan optimizasyon çalışmaları da sahada bir örnek oldu.

İLGİLİ HABER

Hayalinizdeki Görüntüleri Kağıda Dökmenize Yardımcı Olacak Yapay Zekâ Destekli Araçlar Listesi

:
https://www.qualcomm.com/news/onq/2023/02/worlds-first-on-device-demonstration-of-stable-diffusion-on-android

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.