e
sv

Gerçeklik Algınızı Sarsıp Sizi Hayrete Düşürecek En İyi Deepfake Örnekleri

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Teknolojinin yardımı insanlık adına faydalı bir gelişme olsa da tehditler ve tehlikeli hayvanlardan artan güç insanı nefret ediyor.

Yapay zekanın yenilikleri ve güçlenmesi ile çeşitli birlikte yapay zekâ teknolojik teknolojik gelişmeler hayatımıza dahil oldu. İnsan düşüncesine çok yakın bir şekilde sohbet edebilen, tek bir cümleyle bir sanatçısının harcayacağı bir çizimi yapan, fotoğraftaki objeleri istediğiniz başka objelere çeviren sistemleri görecek ve sahibi olacak.

bazılarını belki de en korkunç olanı, derin sahte. Muhtemelen hepimiz artık deepfake’in ne olduğunu düşünüyorlar ama yine de konuşmak gerekirse; bir insanın yüzünü başka bir insana çevirerek aslında söylemediği sözleri veya yapmadığı mimikleri yaptırmak olarak kurallarıyabiliriz. Sonuçlar etkileyici ve bazen de eğlenceli olabilir ama bu sonuçlar kötü amaçlar için kullananlara da tanık olacağınız ve bu da mahremiyet, masaj endişelere yol açılıyor.

İzleyince hayrete düşeceğiniz çeşitli deepfake örnekleri:

Bu kişi Morgan Freeman değil.

Belki de en korku örneklerinden biri, morgan freeman‘ın yerini aldığı bu çalışma. Başarılı bir deepfake’e ek olarak bir de Morgan Freeman’ın sesini taklit eden bir ses sanatçısının yer aldığı bu çalışma, deepfake teknolojisinin hakimiyetinin önüne seriyor.

Freddie Mercury, Mr. Robot dizisinde.

Bohemian Rhapsody filmi Freddie Mercury’yi canlandıran Rami Malek’in Mr. Robot dizisindeki karakteri Elliot’a, Freddie Mercury deepfake’i gerçekleştirdi. Ortaya çıkan sonuç hem çok etkileyici hem de dehşet verici.

Deepfake’in kendini ele aldığı en büyük özelliği, “sey”. Dikkat burada çoğu deepfake’te satıcının bulunduğu yerde bir noktadan değil de boşluğa bakmak gibi. Bu, deepfake’in henüz tam anlamıyla başarılı olduğu bir nokta değil. Tabii ki bu sıkıntının önüne geçmiş çalışma mevcut ama bu teknolojiden biraz da olsa anlayan bir kişi, deepfake olup olmadığını anlayabilir.

Jack Torrence rolünde Jim Carrey.

Deepfake teknolojisi kullanımı oyuncu değişimlerinde oynanır. Bunlardan biri Jack Nicholson ile Jim Carrey değişimi.

Kullanılan komedi ve drama yapımlarında gördüğümüz Jim Carrey’i psikopat bir karakter olarak izlemek bir yandan garip bir yanda da ilgi çekici geliyor. Jim Carrey’nin abartılı ve başarılı mimikleri böyle bir karaktere fazlasıyla iyi oturabilirdi.

Bir kişi ve 20 aktör.

Seslendirme sanatçısı ve komedyen Jim Meskimen’in yer aldığı bu çalışma, 2019 yılında yapılmasına rağmen bize örneklere taş ortaya çıkaran türden.

20 farklı aktörü taklit eden Jim Meskimen, taklit ettiği ünlülerin yüzüne yer veriyor ve gösterinin gücü 10 kat artıyor. Videonun izlenmeye karşı düşüklüğüne sakın aldanmayın, en kaliteli deepfake çalışanlardan birini izlediniz.

Back to the Future ama Spider-Man ve Iron Man’li.

https://www.youtube.com/watch?v=8OJnkJqkyo

Back to the Future serisi, çoğu sinema sever için farklı bir nokta olduğu kesin. Michael J. Fox’un Marty McFly’ı ile Christopher Lloyd’un Dr. Emmett Brown’ı, efsaneleşmiş ikililerin başında geliyor.

yayını de bu tarz bir ikiliye örnek olarak belki de Tom Holland ile Robert Downey Jr. Bu, da bunun ne kadar doğru olabileceğini görebilmeniz için aslında. Çalışmayı izleyen Tom Holland bile bu efsane serisinin daha fazlasını elde edebilmenin imkansız da işaret ediyor:

“Bu oldukça şaşırtıcı. Videoyu Robert Downey Jr.’a gönderdim ve ‘Ne zaman çekimlere başlıyoruz’ dedim. Hayır -şaka bir yana- bu duruma kadar yapılmış en iyi filmlerden biri ve daha fazlasını elde edemedik.”

Düzenli olarak bir oyuncu deepfake’ini yapan fenomenler yok değil.

Belli bir oyuncuyu kendisine ulaştıracak deepfake ile onun kılığına giren internet fenomenleri son dönemde çok yaygınlaştı. Bunların başında Tom Cruise, Keanu Reeves, Timothée Chalamet gibi oyuncular geliyor.

Gerçek olmayan haber spikeri.

Deepfake teknolojisi -kötü amaçlı kullanımlar olsa da şu an genellikle parodi ve eğlence amaçlı kullanılır.

Bunu eğlenceden paylaşma ana medya akıma Güney Kore televizyon kanalı MBN’nin sahibi olduğu bir kurum var. Kanal acil vakaları için muhabiri Kim Joo-Ha’nın derin öğrenme teknolojisiyle yaratılmış deepfake sürümünü kullanacağını açıklamıştı. Merak edenler varsamüşteri hanımefendi işini kaybetmedi, halen işinin başında.

Son örneğimiz usta sanatçı Kemal Sunal.

Yazımızın başındaki kablolarımız gibi, deepfake teknolojisinin en büyük eksi yanlarından biri “gözler”. Bakış açısı uyumsuzluğu ve boşluğa bakmış hissini bir kenara bırakırsak Kemal Sunal’ı dünyamızı izlemek, herkesi çok güzel hissettirmiştir diye düşünüyorum.

Deepfake sonunda yakın ölüm çok daha fazla göreceğimiz bir gerçek. Ancak sonuçta olumsuz tarafını da göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Kişisel mahremiyet ve manipülasyonları Engellemenin veya kısıtlamaların bir yolunu bulmak çok önemli. Umarız deepfake teknolojisi, olumsuz örneklerle değil olumlu manzaralarla hayatıma dahil olmaya devam eder.

İLGİLİ HABER

Deepfake ile Oluşturulan Videolar, İlk Kez Bir Ülkede ‘Suç’ Kabul Edilecek!

İLGİLİ HABER

İnsan Yüzünü Taklit Eden Deepfake Videoları Kullanılarak Telefonların Kilidi Açılabilir Mi?

İLGİLİ HABER

Ukrayna Başkanı’nın Deepfake Videosu Korkuya Yol Açtı: Buz Dağının Görünen Kısmı Olabilir

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.