e
sv

Google, Düşüncelerinizi Okuyup Müziğe Dönüştürecek Yapay Zekâ Geliştiriyor!

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Google, “Brain2Music” adında yeni bir yapay zeka modeli oluşturdu. Bu yeni model, beyin dalgalarının müzik notalarına dönüştürülmesini sağlıyor.

ABD merkezli teknoloji devi Google, yapay zeka sektöründe devrim yaratacak yeni bir proje üzerinde çalışmaya devam ediyor. “Brain2MüzikYeni bir yapay zeka modeli “” beyin dalgalarını analiz etSonuç olarak müzik oluşturmaya yardımcı olur. Gelin bu ilginç teknolojiye hep birlikte daha yakından bakalım.

Hem Google hem de Meta geçmişte metinden müzik üretmek için yapay zeka modelleri oluşturmuştu. Bu içerikte; Google’ın MüzikLM Adı geçen yapay zeka aracı, kullanıcıları şimdiden etkilemeyi başardı. Brain2Music ise Bize bildiğimiz her şeyi unutturan türden. Henüz araştırma aşamasında olan teknoloji, kullanıma sunulduğunda yapay zeka deneyimini bambaşka bir boyuta taşıyacak.

Peki Brain2Music tam olarak nasıl çalışıyor?

Google Brain2Müzik

Google mühendisleri cazdan metale, hip hoptan klasiğe kadar hemen her müzik kategorisinden 15 saniyelik müzik örnekleri aldı. Fonksiyonel manyetik rezonans görüntüleme (fonksiyonel manyetik rezonans görüntüleme) aynı zamanda insan beynindeki dalgaları da inceler.fMRI) yöntemini kullanarak müzik notaları ile beyin dalgaları arasında bir bağlantı buldu. bir bağlantı kurdular. Google bu bağlantıyı makine öğrenimi yoluyla geliştirdi ve sonunda Brain2Music adı verilen yapay zeka modelini oluşturdu. Uzmanlar bu yapay zeka modelini MusicLM’e entegre etti. beyin dalgalarını müziğe dönüştürüyor Sağladılar.

ALAKALI HABERLER

ChatGPT’nin Öğrencilerin Yapay Zekaya Sahip Ödevlerini Yapmasını Engelleyen Özelliği Kaldırıldı

Brain2Music şu anda emekleme aşamasındadır. Ancak Google bu yapay zeka modelinden endişe duyuyor. çalışma devam edecek diyor. Eğer işler yolunda giderse Brain2Music ile benzeri görülmemiş işler başarılabilir. Eğer istersen, Burada Oluşturulan ses kayıtlarından bazılarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.