e
sv

Google, Gazetecilik Yapacak Yapay Zekâ Geliştiriyor: İşte “Genesis” Hakkında İlk Bilgiler!

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Google’ın Genesis adında yeni bir yapay zeka aracı oluşturduğu ortaya çıktı. Bu yapay zeka gazeteciler gibi çalışacak şekilde tasarlandı. İşte Google Genesis ile ilgili ilk bilgiler…

Yapay zeka son dönemde biz gazetecilerin hayatına çok şey kattı. Bu içerikte, makale yazmaktan Benzersiz görsellerin oluşturulmasından hemen hemen her alanda yapay zeka destekli araçları kullanmaya başladık. Ayrıca yapay zeka sayesinde bilgiye erişim de kolaylaştı. Ancak son gelen haber şu ki, ABD merkezli teknoloji devi Google gazetecilik sektörüne Yepyeni bir sayfa açmaya hazırlandığını ortaya koyuyor.

Edinilen bilgilere göre Google şu anda “Yaratılış“adlı yeni bir yapay zeka aracı yarattı ve şu anda onu test ediyor. Bu araç temelde gazetecilerin işini yapıyor. Bilgileri araştırır, derler, makalelere dönüştürür ve hatta başlık veya içerik için metin stillerini bile ayarlayabilir. Google’ın Genesis’i, The New York Times, The Washington Post ve The Wall Street Journal’ın sahibi olan News Corp.’a aittir. gibi medya şirketlerine sunduğu belirtiliyor.

Yaratılış’ın hem olumlu hem de olumsuz yönleri var!

Google Genesis AI

The New York Times’ın toplantıya katılan kişilerden edindiği bilgiye göre Google, Genesis’i gazetecilerin kullanımına sundu. Bunu onları iflas ettirmek için yaratmadı.. En azından söylenen bu. Şirket, yapay zeka destekli aracı bir asistan olarak tanımlıyor. Google’a göre gazeteciler Genesis sayesinde zaman kazanacaklar. Çünkü bu yapay zeka sayesinde bilgilerin doğru olup olmadığını hızlı bir şekilde kontrol etmek mümkün olacak. Ancak alandaki bazı uzmanlara göre bu tür bir yapay zeka, gazetecilik sektörünü hem bireysel hem de kurumsal olarak tehlikeye atabilir.

ALAKALI HABERLER

Google ve Open AI gibi endüstri devlerinden yapay zekanın risklerine ilişkin 23 kelimelik çok net açıklama!

Çalışmalarını New York Üniversitesi’nde sürdüren Prof. Jeff Jarvis, Google Genesis ile ilgili açıklamalarda bulundu. Jarvis, gerçek bilgiler güvenilir bir şekilde sağlayabilir, Genesis’in tüm gazeteciler tarafından kullanılması gerektiğini söyledi. Ancak bu teknoloji Ayrıca kötüye kullanılabilir Profesör, böyle bir durumda hem gazetecilerin hem de şirketlerin zarar görebileceğini söyledi.

Yapay zeka gazetecilikte zaten kullanılıyordu: Sanayi çalışanları ciddi risk altında olabilir!

Gazetecilikte yapay zeka

Webtekno olarak haberlerimizi ChatGPT’de yayınlamasak da CNET gibi bazı şirketlerin yapay zekaya erişimi var. bir makale yazdılar bunu zaten biliyoruz. Bunun gibi örnekleri artırmak mümkün. Durum böyle olunca yapay zekanın gazetecilik sektörüne girmesinin gazetecileri tedirgin edeceği aşikar. Google Genesis beklenenden daha iyi olursa ve ChatGPT ilerlerse şirketlerin gazetecilerin yerine yapay zekayı kullanmaya başlayacağını söyleyebiliriz. Burada en önemli şey yapay zekanın oluşturduğu yazıları dikkatlice kontrol etmektir. Aksi takdirde yanlış bilgi çok çabuk Yayılabilir. Zamanın neler getireceğini hep birlikte göreceğiz…

Kaynak :
https://www.nytimes.com/2023/07/19/business/google-artificial-intelligence-news-articles.html

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.