e
sv

Google’ın Yapay Zekâ Destekli Arama Motoru Geliştirdiği Ortaya Çıktı: ChatGPT’ye Rakip Olacak

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

ChatGPT’nin çıkışıyla kırmızı alarm veren Google’ın yapay zekâ destekli bir arama motorunun geliştirdiği ortaya çıktı. Ayrıca bu arama motoru Google’ın başarılı yapay zeka modeli LaMDA’nın altyapısını kullanıyor.

ChatGPT’nin ortaya çıkışı Google ve Microsoft başta olmak üzere pek çok teknoloji devi şirketin dikkatini çekmişti. Hatta, LaMDA isimli yapay zeka yapısı geliştiren Google’ın kırmızı alarm verdi ve ChatGPT alternatifleri üzerinde çalışmaya geçmiş iddiatı.

Bugün CNBC tarafından ortaya atılan bir iddiaysa Google’ın istekleri ChatGPT’ye iddialı bir rakip geliştirmiş olabileceği ortaya çıktı. Üstelik bu potansiyel rakipler Google’ın arama motorunun yeri alınabilir.

Dünyanın ilk yapay zekâ arama motoru olabilir

CNBC’nin aktardığı bilgilere göre Google görevlileri “kırmızı kodla” misafirleri başladı Atlas adlı projelerini test etmesi için şirket istihdama bilgilendirme yaptı. CNBC’nin incelediği resmî belgelerine ve kaynaklarından edindiği bilgilere göreyse Atlas, aslında ChatGPT’ye oldukça sevimli bir yapay zeka modeli. Ancak bu modelin ayrı bir uygulama olarak kullanılması yerine direkt olarak Google’ın yeni nesil arama motoru olarak kullanılması planlanıyor.

Belgelerde ismi “Çırak Ozan” olarak geçen bu yeni arama motoru hakkında henüz pek bir bilgi olmadan da örneklemeye yönelik LaMDA yapay zeka modeli kullanacağı ve ChatGPT gibi bilgi verebilmesine ek olarak gelişmiş bir arama motoru olarak çalışacağı belgelerde yer alan ayrıntılardan bazıları.

Google mühendisleri şu anda bu yapay zekâ modeli şirket içinde test ediyor olsa da iddialara göre yaklaşan birkaç ay içinde beklenen bir Google sunumunda bu yeni anasayfa tüm dünyaya duyurulacak ve yapay zekanın kapalı beta testi yavaş yavaş başlayacak.

İLGİLİ HABER

ChatGPT’ye Rakip Bir Bot Geliştirme Geleceği Söylenen Google’ın, Yapay Zekâ ile Oluşturulan İçerikleri Engellenemeyeceği İddia Edildi

Tabii ki bu merkez Google’ın Atlas projesine geçiş yapmak için acele etmek istemediği ve şirketin bu yapay zekayı bugün bile görebileceği Google arama motorlarına kadar çalışanlarına kadar aramak istemiyor iddia ediliyor.

:
https://www.cnbc.com/2023/01/31/google-testing-chatgpt-like-chatbot-apprentice-bard-with-employees.html

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.