e
sv

Microsoft, ChatGPT’yi Bugünkü Haline Getirmek İçin Yüz Milyonlarca Dolara Süper Bilgisayar Kurduğunu Açıkladı

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Microsoft, son dönemlerin en popüler yapay zeka araçlarından ChatGPT ile ilgili açıklamalarda bulundu. Şirket, ChatGPT’nin yüz milyonlarca dolar harcanarak yarattığı bir süper bilgisayar ile bu hale geldiğini açıkladı.

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, son dönemler en çok da yapay zekaya odaklanmış durumda. Şirket, kısa bir süre önce ChatGPT ve DALL-E son dönemlerin en popüler yapay zeka araçlarını geliştiren OpenAI ile “multi milyon göndermeyatırım anlaşması yaptı. Ayrıca şirket, OpenAI’nin yapay zeka araçlarını Bing ve ofis zeka uygulamalarına entegre etmeye de başladı.

Ancak Microsoft ile OpenAI’nin geçmişi çok daha eskiye kaynaklar. Şirket, 2019 yılında OpenAI’ye 1 milyar dolar yatırım yapacak. Ayrıca Microsoft mühendisleri, OpenAI’nin çalışmalarını sürdürebilmesi için bir de süper bilgisayar üretecekti. Yapay zekanın eğitilmesi için kullanılması bu süper bilgisayar, Microsoft’un o yıllara sahip olduğu her şeyin çok üzerindeydi. Genel olarak Microsoft, bunu bulut sistemi Azure’u çökertmeden nasıl yapmaktan da deneyimliyor.

Süper bilgisayar, yüz milyon dolarlık mal oldu!

Microsoft süper bilgisayar

Microsoft, bir şekilde bu süper bilgisayar üretimini başardı. Bunu yapmak için NVIDIA tarafından piyasaya sürülmüş olan yapay zeka odaklı A100 grafik yongalarından binlerce adet kullanan Microsoft, yapay zeka ve bulut bileşenleri üst düzey işlemcileri arasında yer alan Scott Guthrie’ye göre yüz milyonlarca dolar para oturdu. Microsoft ürünlerinden sorumlu Nidhi Chappell, ChatGPT’nin işte bu süper bilgisayar ile buraya geldiğini söyledi.

İLGİLİ HABER

ChatGPT, Şimdi de Otomobillere Geliyor (Çaktırmadan Dünyayı Ele Geçiriyor)

Microsoft, bu süper bilgisayar ile aslında kendine yatırım yapmış oldu!

Microsoft, OpenAI için geliştirdiği süper bilgisayar kendi projelerinde de kullanıldı. Hatta süper bilgisayarda yapılan işletme ile pazarlanacak hizmetler de oluşturuldu. Yani Microsoft, süper bilgisayar ile kapsamlı yapay zeka araçlarını kendi testleri de satış.

Microsoft, yeni nesil süper bilgisayarlar için yazılıma başladı!

süper bilgisayar

Microsoft’un OpenAI için geliştirdiği süper bilgisayar, şirket için büyük önem arz ediyor. Hatta Microsoft, bu süper bilgisayar yeni nesil versiyon için de hemşirelik başladı. Mevcut süper bilgisayardan daha güçlü olacak yeni süper bilgisayar, daha hızlı işlem kapasitesi ile bugün kullanımda olan ChatGPT ve DALL-E gibi yapay zeka araçlarından çok daha iyisininçok daha kısa süre boyunca onları sağlayacak.

İLGİLİ HABER

Microsoft’un, Yapay Zeka Alanında Çığır Açacak Yeni Dil Modeli GPT-4 Yolda: Video Üretebilecek!

Scott Guthrie’ye göre Microsoft, yalnızca daha güçlü süper bilgisayarlar değil, sunucular arasındaki hızın artmasını ayrıca verimlilik ve maliyet iyileştirecek tüm ekosisteme girmek dinlemek için çalışıyor. “Şu anda dünyayı hayrete düşüren yapay zeka, birkaç yıl önce inşa etmeye başladığımız süper bilgisayarı temel konumlandırıyor. Yeni modeller, şu anda eğitmekte olduğumuz, çok daha büyük ve daha da karmaşıklığı mümkün kılacak olan yeni süper bilgisayar üzerine inşa edilecek.diyen Guthrie, aslında çok daha etkileyici yapay zeka araçlarının yolda olduğu özür diledi.

:
https://www.bloomberg.com/news/articles/2023-03-13/microsoft-built-an-expensive-supercomputer-to-power-openai-s-chatgpt

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.