e
sv

Microsoft’un, Yapay Zeka Alanında Çığır Açacak Yeni Dil Modeli GPT-4 Yolda: Video Üretebilecek!

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Microsoft’un Almanya’daki bir yöneticisi, OpenAI’ın merakla beklenen yeni dil modeli GPT-4’ün önümüzdeki hafta tanıtılacağını açıkladı. Yeni dil modelinde video oluşturma gibi birçok yeni özelliğin yer alacağı belirtildi.

ChatGPT ile tanıdığımız OpenAI, dil modelleriyle internet âlemini etkisine sahip olmuş ve yapay zekanın ne kadar ana hatları olduğunu göstermişti. Şimdi gelen bilgiler ise OpenAI’ın GPT teknolojisinin çok daha iyileşebileceğini gösterdi.

Almanya’dan gelen bilgilere göre Microsoft, yeni dil modeli GPT-4’ün önümüzdeki hafta çıkacağını açıkladı. Teknoloji devi, 2019 yılında OpenAI’a bir milyar dolar yatırım yaptı. ChatGPT’nin popülaritesinin ardından geçen aylarda ise bu yatırımı milyarlarca dolar artırdı. Hatta bu yolculuk Bing arama motoruna bile entegre olmuştu.

GPT-4, video oluşturma gibi çığır açıcı özelliklerle gelebilir

Almanya merkezli Heise’nin aktardığına göre Microsoft Almanya Baş Teknoloji Sorumlusu Andreas Braun, katılan bir etkinlikte GPT-4 tanıtımı ve görülmediği hakkında konuştu. Yönetici, yeni dil modelinin gelecek hafta tanıtılacağının sinyallerini alacağı tamamen farklı yeteneklerle ağı ekledi.

Braun, açıklamalarında şu ifadeleri kullanarak yakın yapay zekâ tarafından oluşturulan videoları görebileceğimizi söyledi: “GPT-4’ü bekleyen hafta tanıtacağız. Videolar gibi farklı olanaklar sunacak çok modlu modellerimiz olacak.”

Çoklu modlu anlatımın merak ve heyecan uyandırıcı olduğunu söylememiz mümkün. GPT-4 dosyası video dahil farklı türde içerikler götürülür. Başka ne gibi özelliklerden beklediğimiz şimdilik bilemiyoruz. Çok modlu modellerin yeni bir şey olmamasını ekleyelim. Günlük OpenAI’ın bir başka yapay zeka ürünü DALL-E’de bunu görmüşk. Bu model, hem görsel hem de metinlerle sonuç çıkarabiliyordu.

İLGİLİ HABER

Google’ın En Büyük Rakibi Bing, ChatGPT Gücünden Sonra Günde 100 Milyon Kullanıcıya Ulaştı

Şu sıralarda GPT-3.5′un çekerek belirtelim. Bu, yalnızca metin temelli yanıtların düzenlenmesini sağlıyordu. Eksik gelen bilgiler, bir sonraki modelde bu kısıtlamaların gideceğini ortaya koydu.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.