e
sv

Microsoft’un Yapay Zeka Destekli Bing’i Windows’a Getirdiği Güncelleme “Yalan” Çıktı

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Microsoft, yeni Windows 11 güncellemesiyle yapay zekâ destekli Bing’in doğrudan görev almaya ekleneceğini ifade etti. Ancak bu özelliğin pek de düşüldüğü gibi ortaya çıkmadı.

Microsoft, geçmiş haftalarda son zamanların popüler sohbet botu ChatGPT’yi arama motoru Alem getirmişti. Bu yapay zekânın kullanımı, çok daha gelişmiş bir arama deneyimi sunmayı amaçlıyordu.

Şirket, dün ise Windows 11 için oldukça önemli bir güncelleme bildirimini duyurmuştu. Açıklamaya göre bu güncelleme, OpenAI’ın ChatGPT’de gördüğümüz teknolojisine dayanan Bing’i de kapsıyor ve arama motorunun kullanım kolaylığını artırmayı amaçlıyordu. Ancak ortaya çıkan bilgiye göre bu özellik sadece bir aldatmacadan ibarettir.

Yapay zeka destekli Bing, görevlendirmeye ekleniyor (mu acaba?)

Microsoft’un resmî sitesinde yapılan yapılandırma yapraklarını zekâ destekli Bing’in Doğrudan Windows’un arama çubuğuna eklenecek şekilde açıkça belirtilmişti. Keza içeriği ekran görüntüsü de bunu doğrular nitelikteydi.

Sitede yer alan”Arama kutusu, her ay yarım milyardan fazla kullanıcısıyla Windows’ta en çok kullanılan özelliklerden biridir. Şimdi de yapay zeka destekli Bing ile aranan cevapları her geçen gün daha hızlı bir şekilde bulacaksınız.”varlıkların da zaten olduğunu anlıyoruz.

Ancak açıklamanın ardından WindowsCentral, ufak bir araştırma yaparak yürütme aslında hiç de küme gibi ortaya çıkmadı. Elde edilen görece Microsoft, yeni Bing’i ve yapay zekâ sistemi aslında Windows’a entegre etmedi.

Şirket sadece Bing’e daha hızlı erişebilmeniz için arama yoluna bir yol koydu. Bu kısayola tıkladığınızdaysa otomatik olarak Microsoft Edge üzerinden Bing’e yönlendiriliyorsunuz. Yani aslında bu güncelleme sadece sizi birkaç tıklamadan kurtarıyor.

Ayrıca WindowsCentral, yaptıkları Windows 11’in kararlı sürümlerinde, beta sürümlerinde ve geliştirici sürümlerinde bu yeni yapay zekanın eğitim sisteminin içine ekleneceği konusunda hiçbir ipucu bulamadıklarını ve büyük veri Microsoft’un yapay zekâ sisteminin uzun süreliğine sadece tarayıcı korumasının kalacağını belirtiyor.

Öte yandan bu “yeni ve önemli” özelliğin yalnızca bir pazarlama taktiği olduğu için üretilen WindowsCentral’ın mülkiyetine Reddit kullanıcıları da katılıyor.

Keza r/Windows ve r/Windows 11 forumlarındaki pek çok Reddit kullanıcısı Windows’un tanıttığı bu özelliğin basit ve muhtemelen gereksiz bir kısayoldur ve Windows’un bu kısayolu sayesinde kendi reklamını yaptırarak kullanıcıları yanlış yönlendirmediğini düşünüyor.

İLGİLİ HABER

Microsoft, ChatGPT Destekli Yeni Bing ve Edge Uygulamalarını iOS ve Android İçin Yayınladı

Microsoft yetkilileriyse bu yeni “özellik” hakkında ikinci bir açıklama ya da düzeltme yapmadı.

:
https://blogs.windows.com/windowsexperience/2023/02/28/introducing-a-big-update-to-windows-11-making-the-everyday-easier-clude-bringing-the-new-ai- görev çubuğuna-bing-powered/

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.