e
sv

NVIDIA’nın Yeni ‘Göz Teması’ Özelliği Hiç Düşünmediğiniz Bir Şekilde Kullanıldı: Filmlerdeki Karakterler Size Baksa Nasıl Olurdu?

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Filmlerdeki karakterlerle karşılaşmak yerine direkt olarak bize baksa nasıl olur? Dünyaca ünlü VFX sanatçısı “Hashi” bizim için bu soruyu cevaplıyor.

Geçen hafta NVIDIA’nın “NVIDIA Broadcast” isimli uygulamasına verdiği “Göz Teması” özelliği, özellikle banyoya kameraya bakmayı unutan içerik kaynaklarının sonuna kadar yaramıştı. Ayrıca bu özelliğin tanıtıldığı ilk günden itibaren sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Ancak tabii ki içerik türleri bu özelliği amaç dışında ve oldukça ilginç şekillerde kullanmaya başladı. birinin de “Filmlerdeki karakterleri karşılıklı görmek yerine direkt olarak size baksa nasıl olur?” cevaplıyor.

Dünyaca ünlü görsel efekt yapımcıları bu soruyu bizim için cevaplıyor

Kung Fu Pandası 2 ve Ejderhanı Nasıl Eğitirsin animasyonlarında görev da alan ve son dönemde film sahnelerini görsel efektle değiştirip ortaya çıkarma eğlenceli videolarla ünlü VFX sanatçısı Daniel “Haşi” Haşimoto, NVIDIA’nın Göz Tema özelliğini kullanarak pek çok kült yapımdaki sahneyi ekranda alışılmışın dışında sanki sunuyor. Bu sahnelerin hepsinde oyuncular diyalog kurdukları kişileri izlerken NVIDIA’nın bu yeni özelliği sayesinde sanki seninle konuşuyormuş hissiyatı yaşıyormuş gibi. Hatta Javier Bardem’in başrolünde olduğu “İhtiyarlara Yer Yok” filmindeki o ikonik sahnede kendinizi biraz rahatsız tıslayabilirsiniz.

Gelin hep birlikte Hashi’nin elinden çıkan bu videolardan bazılarına göz atalım.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.