e
sv

OpenAI, Yapay Zekâ Sistemleri Konusunda Uyarılarda Bulundu: Komplo Teorileri Gerçek Olabilir!

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

ChatGPT ve DALL-E’nin geliştiricisi olan OpenAI, sonuç tüm yapay zeka sistemleri hakkında önemli uyarılarda bulundu. Yapılandırılması bu sistemlerin derlenmesine yapılacak tek bir yanlışın ciddi sonuçları doğurabileceğine dikkat çekildi.

Son yıllarda ChatGPT, DALL-E ve yeni Bing gibi pek çok yapay zekâ sistemi yapabildikleriyle ve getirdikleri sundukları amaçlarla çokça konuşuldu. Tabii ki bazı insanlar yapay zekânın bu ilerleyişini insanlığın sonu ve Terminatör filmlerindeki Skynet ile bağdaştırmaya başladı bile.

Pek çok yapay zeka model üreticisi yapay zekâların bir tehdit oluşturmadığını belirtmekse de DALL-E ve ChatGPT’nin sahibi olan OpenAI, çok dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor.

Komplo teorilerindeki iddialar gerçekleşebilir

OpenAI’ın resmî sitesinde bulunan bir makale şirketin AGI (Genel Yapay Zekâ Sistemi) olarak ancak halk arasında kısaca yapay zekâ olarak bilinen ChatGPT, DALL-E ve benzeri sistemlerinin büyük bir koleksiyonunu gerektirdiği vurgulanıyor.

Makaleye göre her ne kadar “yapay zeka geliştiricileri” ürettikleri sistemlere tam kontrol yetkisi vermekse de yapılacak tek bir yanlışla birlikte filmlerde görülen ve komplo teorilerine konu olan “insanlığı yok etmek isteyen şeytani yapay zekâ” organizmalar atılabilir. Şirket ayrıca bu tarz sistemlerin oluşturabileceği tehlikelerin belirlenmesi için bile sistemlerin test edilmemesi ve bu sistemlerin sadece dijital simülasyonlarda test edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Üretilen yapay zeka modellerinin genelleştikçe daha dikkatli ayrıntıların atılması olması gereken modeller OpenAI, boyutu üretilecek yapay zekâların kullanıcılar tarafından özelleştirilebileceğini ancak bu yapay zekaların kötü amaçlarla kullanılmaması için cihazların aşılması bilgisayarlar dijital duvarlarla yapay zeka sistemlerini alması gerektiğini belirtiyor.

İLGİLİ HABER

Yapay Zeka ile Oluşturulan Fotoğraflar Hakkında ABD’de Emsal Bir Karar Alındı

Yapay zekânın tek amacının insanlığa yardımcı olmak olmakta olan işletim sistemleri, OpenAI olarak dünya üzerinde tüm yapay zeka örnekleri “yanlış yola düşmemesi için” diğer yolcu yardımcı olmak istediği ve gerekeni yapmaya hazır aktarımı aktardı.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.