e
sv

Snapchat, Arkadaşlarınızla Konuşur Gibi Sohbet Edebileceğiniz Yeni Sohbet Botu My AI’ı Tanıttı (Söylediklerinize Dikkat Edin)

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Snapchat, ChatGPT desteğiyle yarattığı yeni sohbet botu My AI’ı canlandırıyor. Kullanıcıların, arkadaşlarıyla sohbet eder gibi konuşabileceği bot, şu anda kullanılan abonelere özel olacak.

OpenAI’ın geçmişteki aylarda kullanım yöntemleri sohbet botu ChatGPT, tüm dünyada sansasyon yaratmıştı. Bu nedenle birçok şirket, yapay zekânın ne kadar yetenekli olduğunu kontrol altına almak için seren bot konusunda hamleler yapmaya başladı. Örneğin Microsoft, yakın zamanda arama motoru Bing’e ChatGPT desteği getirmişti.

Şimdi ise popüler sosyal medya uygulaması Snapchat’ten benzer bir hamle geldi. ABD merkezli teknoloji devi, yerleşik yapay zeka deneyimi yaşatacağını belirtmiş ve kendi sohbet botu ‘Benim AI’ı görünüm. My AI’ın, OpenAI’ın GPT mimarisiyle oluşturulduğu ifade edildi.

Snapchat’in sohbet botunu kullanmak için Plus abonesi olmak üzere

Snapchat yaptığı, My AI’ı kullanmak isteyenlerin, Snapchat artı abone olması gerektiğini ifade etti. Yakın zamanda tanıtılan Snapchat Plus, şirket 3,99 dolar Yapısal uzatma uzantıları sistemi. Sistemin şu anda sahibinin olmayacağını belirtelim.

Snapchat, geçici olarak abonelere sunulsa da golün botu tüm üreticilere kullanıcılara sunmakta olduğunu belirtiyor. CEO Evan Spiegel ise sohbet bölümü yemek üstünde sabitli olarak yer alacak bot hakkında, “Toplama ana fikri, alıcıları ve ellerini ek olarak her gün yapay zeka ile konuşmanız” oynamak kullanıyor.

Basitçe anlatılacak olursak My AI, nevi ChatGPT’nin Snapchat’taki bir versiyonu gibi. Ana fark, Snapchat’in botunun yanıtlar konusunda sınırlanmış olması. Şirket, onu güvenlik politikalarına uyması ve küfür, şiddet, cinsellik veya siyaset gibi şeyler hakkında görüşler içeren yanıtlar vermemesi için eğitti. Ayrıca, makale yazdırma gibi şeylerin önüne de geçildi. Hatırlarsanız, birçok öğrenci ödünç vermelerini yapma zekaya yaptırması nedeniyle bu konuda yasaklar kalkmadı.

İLGİLİ HABER

Yapay Zekâ ChatGPT, içsel Eğitimine Zarar Verdiği Gerekçesiyle Okullarda Yasaklamaya Başladı

Bunlara ek olarak kullanıcılar, bota istiyorlar ismi verenler ve görsel ekleyebilecekler. Bunun ardından da yapay zekâ ürünüyle sohbet etmek, ondan fikirler almak, planlamalar yapmak gibi birçok işlev yerine getirilebilecek.

Snapchat, sohbet botuyla yürümek için dikkatli olunması gerektiği konusunda da uyarılarda bulundu

ABD’şirket, yeni sohbet botunun tanıtımında bazı uyarılarda da bulundu. Açıklamada, kullanıcıların sohbet botuyla herhangi bir sırrını paylaşması ve tavsiye için ona güvenmemesi önerildi. Ayrıca, My AI ile yapılan konuşmaların saklanacağı ve son ürünün oluşturulması için kullanılmasına de vurgu yapıldı.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.