e
sv

Teknoloji Şirketleri, ABD Hükümetinin ‘Yapay Zekâ’ Taleplerini Kabul Etti: Zorunlu Filigran Sistemi Geliyor!

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Yapay zeka üzerinde çalışan şirketler birkaç ay önce Joe Biden hükümetiyle görüştü. Bugün teknoloji şirketlerinin ABD’nin istediği koşulları kabul ettiği açıklandı.

Birkaç ay önce sizlerle paylaştığımız bir haberimizde Joe Biden yönetiminden bahsetmiştik. teknoloji şirketleri Microsoft CEO’su Satya Nadella, Google CEO’su Sundar Pichai, OpenAI CEO’su Sam Altman ve Anthropic CEO’su Dario Amodei gibi isimlerin katıldığı bu toplantının amacı: Yapay zekanın geldiği son nokta ve insanları yapay zekanın risklerine karşı korumak. Toplantı sonucunda tüm taraflar aynı noktada buluşmayı başardı.

Şimdi bu konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Teknoloji şirketleri Joe Biden yönetiminin taleplerini karşılamanın eşiğinde anlaştılar duyurdu. Edinilen bilgiye göre şirket yetkilileri ile Joe Biden yönetimi yeni bir toplantı yapacak ve bu toplantıda anlaşma imzalanacak. Yapay zeka şirketleri imzanın ardından ABD hükümetine karşı sorumlu olacak.

Peki yapay zeka sektörüyle ilgili hangi talepler kabul edildi?

yapay zeka toplantısı

Beyaz Saray sözcüsüne göre ABD hükümeti yakın gelecekte yapay zekanın risklerinin farkına varacak. icra emri oluşturacak. Ama öncesinde aslında konular belli. Edinilen bilgilere göre teknoloji şirketleri, ABD hükümetinin aşağıdaki konulardaki taleplerini kabul etti:

  • Siber güvenlik için yatırımların artırılması.
  • Ayrımcılık İlgili araştırmalar yapılacaktır.
  • Herhangi bir içeriğin yapay zeka tarafından oluşturulduğunu anlamanın yeni bir yolu. sistem filigranı.

ALAKALI HABERLER

Google Gazetecilik Yapacak Yapay Zeka Geliştiriyor: İşte “Genesis”e İlişkin İlk Bilgiler!

Toplantıya katılan Google, Microsoft, Open AI, Meta, Amazon, Inflection ve Anthropic zaten yukarıdaki konular üzerinde çalışmaya istekli. Bu sırada; bürokrasi nedeniyle Hukuki süreç uzayabilir Ancak teknoloji şirketlerinin yeni dönemi bugünden itibaren başlatacağı söyleniyor. Yani gün içerisinde DALL-E gibi teknolojilere yeni bir filigran sisteminin eklenmesinden bahsediyor. olabiliriz.

Peki ABD hükümeti neden böyle bir toplantıya ihtiyaç duydu?

ABD yapay zeka teknolojileri

Joe Biden ve ekibinin planladığı toplantının konusu en yalın haliyle şöyle: yapay zekanın riskleri Açıktı. Toplantıda Beyaz Saray yetkilileri, yapay zeka teknolojilerinde insanların korunması gerektiğini savundu. Hatta ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, yapay zekanın insan hayatını kolaylaştırma potansiyeline sahip olduğunu ancak güvenliğin, mahremiyet Ayrıca sivil haklar ve sivil haklar gibi konularda da tehdit haline geldiğini belirtti.

ALAKALI HABERLER

Popüler Yapay Zeka ChatGPT’nin IQ’su Düştü: Cevapları Kötüleşiyor

Harris’in altını çizdiği noktalardan biri şu: yasal düzenlemelerdi. ABD Başkan Yardımcısı, yapay zeka teknolojileri de dahil olmak üzere teknoloji şirketlerinin zaten yasal yükümlülükler altında olduğunu belirtti. Ayrıca mevcut düzenlemelerin yetersiz kalması durumunda ancak yapay zeka odaklı teknolojiler üzerine yasal düzenleme yapılabileceği ifade edildi. Artık tüm bunlar için yeni bir dönem başladı.

Kaynak :
https://www.theverge.com/2023/7/21/23802274/artificial-intelligence-meta-google-openai-white-house-security-safety

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.