e
sv

The Last Of Us’ın Birinci Sezonunda En Sıkı Hayranların Bile Gözünden Kaçan 10 Detay

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Son dönem en başarılı oyun uyarlaması dizilerinden biri olan The Last of Us’ın 9’unda oluşan ilk kullanımda bulunan ayrıntılar ve sürpriz yumurtalar…

2014 yılında Naughty Dog tarafından piyasaya sürülen The Last of Us, beklenenin çok üstünde bir ilgi gördü. Kısa süreli dönem en popüler oyunu olan TLOU’nun devam oyunu da 2020’de ortaya çıktı. Bu yıl dünyada HBO Max, sahibiyse BluTV üzerinden aynı isimli diziyse oyununa bağlı kalan hikaye ve nefes kesen sahneleriyle oyunu oynamış ve henüz oynama imkânı bulamamış hemen herkesin aklını geçmişti.

İlk sezon 9 bölüm süren dizi, geçen hafta yayınlanan sezon finaliyle bir nevi ilk oyunun hikayesi tamamlanmış oldu. Özellikle oyunla neredeyse aynı ilerleyen hikayene rağmen The Last of Us’ta en sıkı hayranların bile gözünden kaçabilecek pek çok detay ve sürpriz yumurta bulunuyor. Biz de sizler için gözden kaçırma olasılığınız bu ayrıntıları bir araya getirdik.

Not: Spoiler içerir!

Final bölümünde Ellie’nin annesini canlandıran oyuncu, aslında oyunlardaki Ellie.

Ellie'nin seslendirmeni ve dizide annesini canlandıran Ashley Johnson

Oyunlarda hiçbir zaman göremediğimiz ve hakkında çok az şey görünce Ellie’nin annesi Anna’yı dizinin final bölümünü görme şansı elde ettik. Anna’yı canlandıran başarılı oyuncu ashley johnson ise birinci ve ikinci maç Ellie karakterine sesiyle hayat veren isim. Konuk oyuncu olarak katıldığı final bölümünde başarılı bir performans sergileyen Johnson’ın dizide rol almasıysa pek çok gezginin bakışından kaçan ayrıntılar arasında yer alıyor.

Ellie’nin bağışlanmasının nedeni annesi olabilir.

Ellie'nin bağışlanması ve annesinin ısırılması

İlk oyun ve dizi ilk sezonun hikayesinde merkezi bir rol oynayan Ellie’nin bağışıklığı, ne yazık ki oyunlarda ve dizide hiçbir zaman tam olarak açıklanmamıştı. Ancak dizinin final bölümünde bulunanlardan kaçtığını gördüğümüz Anna, Ellie doğmadan hemen önce ısırıyordu. Bazı oyuncular uzun süre düşündükleri üzerine bu teorinin dizide bulunması da “Acaba Anna doğum yapmadan önce ısırıldığı için Ellie’nin bağışıklığı var mı?diye sormanın daha sık sorulmasına neden oldu.

Katıldığı bir podcast’te görüş ilgili iddiaları değerlendiren yapımcılar Craig Mazin ise bu teorinin mümkün olabilmesi ve ikinci sezonda bulmakla ilgili daha fazla kontrol gününe çıkabilirsiniz sinyallerini yaşıyor.

Ellie’nin en sevdiği ikinci hayvan olan Shimmer’ı beklenenden çok daha erken görüyorum

Ellie'nin atı Shimmer

TLOU 2’de Ellie’nin ve Dina’yla birlikte bindiği Shimmer isimli at, hikâyede yaşadığı yetişkin ve güçlü bir at olarak kuşattığı çıkıyordu. İlk sezon 6. bölümdeyse Ellie’nin Shimmer’la Henüz bir tayken tanıştığına tanık oluyoruzÖzellikle Shimmer’a karşı duygusal bağları olan ve onu bir binek hayvanından fazla olarak gören Ellie’nin Shimmer’la ilgiliin nasıl ortaya çıktığına da bu şekilde yaşamış olmuştuk.

Bilmeyenleriniz için Witcher 3’teki Geralt ve Roach’unki gibi bir dostluğun Ellie ve Shimmer için de olduğunu belirtmemiz gerek.

Oyunda sık sık karşılaşan bir mekaniği diziye uyarlamak mı?

7. bölümde Ellie ve Riley’nin terk edilmiş AVM’de yola çıkmaya çalıştığını görüyoruz. Bu noktada Ellie’nin el fenerinin bir anda bozulduğunu ve Ellie’nin el fenerini sallayarak düzeltmeye çalıştı görüyorum. Tabii ki ilk oyunu oynamamış olmak için gayet sıradan olan bu sahne, aslında oyunun sonunda kullanılan bir mekanın diziye alınması sonucunda ortaya çıktı.

İlk oyununuz ( kesinlikle PlayStation’da oynuyorsanız) el fenerinizin pili koridorları kontrolcünüzü hafifçe yukarı aşağı sallarsanız el fenerini şarj edebiliyorsunuz. Özellikle bölgelere olanlarla savaşmaya çalışmak durduk yere bozulan el fenerleriyse pek çok oyuncuya ter döktüren saniyeler yaşatmıştı.

Dinozor mü?

7. sıradaki Riley, Ellie’ye onun için bir hatırası olduğunu söylediğinde karakterimiz, Riley’i geçenlerde tam anlamıyla soru yağmuruna tutar. Hediyenin ne olduğu beğenilmekte olan Ellie’nin son sorusuysa Dinozor mü? olmuştu.

Benzer bir sahneyi TLOU 2’de görüyorum. Oyundan 3 yıl öncesini anlatan bir flashback’te Joel, Ellie’ye onun için bir doğum günü hatırası olduğunu söylüyor. Bu noktada Ellie, Joel’i soru yağmuruna tutuyor ve yine son soru “Dinozor mü?” oluyor. Üstelik bu sefer hatırası gerçekten de bir dinozor.

Ayrıca Ellie’nin dinozorlara olan davranışın çok daha eskiden beri var olduğunu dizini 3. bölümü görün. Ellie’nin FEDRA’daki günlerini gösteren bir flashback’te Ellie’nin eliyle birkaç dinozor çizimi olduğunu fark edebilirsiniz.

Ellie dizide de yüzemiyor.

https://www.youtube.com/watch?v=bHUeciT-u9g

İlk oyunu oynamış The Last of Us hayranlarının çok iyi almak üzere Ellie yüzemiyor. Hatta oyun oynamaları bu nedenden dolayı Joel sürekli olarak Ellie’yi paletlerle suyun üzerinde yürümek zorunda kalıyor. İkinci oyundaysa yüzmeyi öğrenen Ellie ve Joel arasında bu konu birkaç kez esprili bir şekilde oyunculara hatırlatılıyor.

Dizideyse Joel, Ellie ve Tess’in su basmış izlemeye geldiği sırada Ellie yüzemediğini söylüyor. Dizinin hikayesinde oyundaki kadar büyük bir etki olmasa da da oyunda ufak bir gönderme olan bu sahne, Ellie’yi saatlerce paletlerin üzerinde taşımış oyunculara tebessüm ettiriyor.

İkinci oyundaki Abby’nin seslendirmeni final bölümünde de rol aldı

İkinci oyundaki Abby karakterinin seslendirmeni

İkinci oyunun kötü karakteri olan Abby, (spoiler anlatmakla anlatmamız gerekirse) bazılarını kullanması nedeniyle neredeyse tüm TLOU hayranları nefret edilen bir karaktere dönüşmüştü. Hatta karakterin seslendirmeni olan Laura Bailey, bir dönem hayranlardan ölüm mesajı ve tehditler almışsosyal ortamlarda da linç edilmişti.

Dizinin sezon finalindeki ameliyathane sahnesindeyse Joel’in silah doğrulttuğu iki çizimden birinisini Laura Bailey oynuyor. Elbette ki kemikler ve maskeler varken hangisinin Bailey olduğunu anlamak biraz güç gibi. Ancak yönetmen yapımcıları olan Craig Mazin’in yapımcılığını üstlendiği bir şirket. İki kişiden birinin Laura Bailey tarafından canlandırıldığı ve bunun ufak bir minyatür olduğunu belirtti.

“Gerçek Joel” kötü adam oldu.

TLOU oyunlarındaki Joel'in seslendirmeni Troy Baker

Diziyi izleyen pek çok insan, Pedro Pascal’ı Joel ile özdeşleştirmiş olsa da Naughty Dog ve oyunculara göre gerçek Joel aslında Troy Fırıncı. Seslendirme dünyasının altın çocuğu olarak Baker’ın bildiğinin sesi Middle Earth oyunlarındaki KısasFar Cry 4’teki Pagan MinUncharted serisindeki samuel drakeMass Effect 3’teki Kai Leng ve The Last of Us’taki joel olarak biliyor olabilirsiniz. Kişi ayrıca DC ve Marvel’ın pek çok animasyon oyunu Hawkeye, Batman, Joker, Geo-Force ve Noah van Helsing gibi karakterler canlandırdı.

The Last of Us 1 ve 2’de Joel’e hayat veren Baker’ı dizinin 8. bölümünde kötü adamlardan biri olarak görüyoruz. Yamyam ekibinin başındaki isim olan David’in sağ kolu James’i canlandıran Bakerironik bir Joel’i yok etmek isterken Ellie’nin ölmesini istemeyen bir karakteri canlandırıyor.

Mantarın dünyayı nasıl ele geçirilebilir şekilde anlatılmaya da tüm ipuçları tek bir noktayı işaretliyor: Un

Filmin ve dizinin asıl odak noktası olan Cordyceps mantarı, oyun Güney Amerika’da ortaya çıkmış olsa da dizinin ilk bölümü mantarın Endonezya’nın başkenti Jakarta’da ortaya çıktığını öğreniyordu. İlerleyen bölümdeyse mantarın ilk olarak yerel bir botanik bahçede ortaya çıktığı bilgisi izleyiciyle paylaşılıyor.

Ancak dizide mantarın üreme organı çiçekler değil, un. Botanik bahçelerine ek olarak Jakarta, dünyanın en büyük un değirmenlerine ve üretim tesislerine sahip. Ayrıca ilk bölgesinde, enfekte olmayan Joel ve Sarah’nın unlu mamülleri yemediklerini de görüyoruz. Sarah, komşu ikramlarının verdiği kurabiyeleri yemezken Joel’se Sarah’nın ona yaptığı pastayı yemeyi unutuyor. İkili aynı zamanda kahvaltıda pankek hazırlamak yerine (malzemeleri kalmadığı için) yumurta yemek zorunda kalıyor.

Sadece dikkatli korumaların farklı olduğu bu detay, sezon ortalarına doğru Craig Mazin tarafından üstü kapalı bir şekilde de doğruluyor. Yani anlayacağınız, Joel’in doğum günü pastasından bir nefes almanızı, aslında tüm hikâyenin bitmesine neden olabilirdi.

Ellie’nin ikinci oyundaki kız arkadaşı Dina’yı ilk sezonda görmüş olabiliriz.

İkinci oyunun önemli karakterlerinden olan ve Ellie’nin kız arkadaşı olarak bakan Dina’nın ikinci sezonda diziye katılıp katılmayacağı bir merak konusuydu. Dizinin son bölümü Joel ve Ellie’nin Jackson’da yemek izlediği sahnede Ellie, yemekhanenin bir bölümünden bir örnek onu izlediğini fark ediyor ve kıza çıkış yapıyor. Basit bir sahne gibi dursa da ikinci oyundaki bazı diyaloglar nedeniyle bu kullandığı Dina olduğu görülüyor.

İkinci maçta Ellie, Dina’ya Jackson’a ilk geldiğinde onu an kaçmaya hazır olduğunu hatta cebine yiyecek depoladığını anlatıyor. Dina ise onu uyarıyor aslında Jackson’a ilk geldiği andan beri Ellie’yi takip ediyor itiraf ediyor. Bu diyaloğu hatırlayan pek çok oyuncuysa yemekhane sahnesinde görebilir Dina’yı biliyor neredeyse emin durumda. ayrıca iki karakterin de birbirine benzediklerini belirtelim.

Ayrıca Craig Mazin, bu bilgilerle ilgili değerlendirmelere “Teorik olarak olabilir. O beklediğiniz Dina olup olmadığını merak edenler ikinci sezonu beklemek zorundadır” Kullanarak gördüğümüz karakterin Dina olabileceği iddialarını kısa sürede de olsa doğrulamış oldu.

İlk sezon çekimleri tam 200 gün süren The Last of Us’ın ikinci sezonunun ne zaman yayınlanacağıysa şu ve belirsiz durumda. Ancak eğer yapım ekibi ilk sezonla benzer bir rotayı takip edecekse ikinci sezon 2024 yazından önceki karşılaşma pek olası gibi durmuyor.

İLGİLİ HABER

Oyun Hakkında Hiçbir Fikri Olmayan Birinin Gözünden The Last of Us incelemesi: ‘Amma da abarttınız yaaa’ Diyenler Haklı mı?

İLGİLİ HABER

The Last of Us Dizisindeki 7 Önemli Sahnenin Oyunla Kıyaslaması: İşte Tüm Benzerlikler ve Farklar

İLGİLİ HABER

The Last of Us’taki Salgına Sebep Olan Mantar Aslında Gerçek: Peki Anlatıldığı Gibi İnsanları Etkileyebilir mi?

İLGİLİ HABER

The Last of Us Dizisi Türkiye’de Çekilseydi Karakterleri Oynayabilecek Ünlü İsimler

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.