e
sv

Ülkesi İçin Savaşan Bir Asker, Nasıl Oldu da Mafyanın Tetikçisi Haline Geldi? The Irishman Filminden Tanıdığımız Frank Sheeran’ın Sıra Dışı Hayatı

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

2019 yılı Netflix yapımı The Irishman filmi, usta yönetici Scorsese imzalı olması ve usta oyuncu kadrosuyla dikkat çekmiş olsa da kalıcı gerçek hayat hikayesi çok daha ilgi çekiciydi. Uzun yıllar mafya tetikçiliği yapan ve filmde Robert de Niro tarafından canlandırılan Frank Sheeran kimdir gelin yakından bakalım.

İlk kez 2019 Yılın Eylül ayında New York Film Festivali’nde gösterime giren Netflix filmi The Irishman filminin ikamet koltuğunda gerçek bir usta olan Martin Scorsese bulunuyor ve oyuncu kadrosunda ise Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci gibi usta oyuncular yer alıyor. Bu filmi benzersiz kılan ise gerçekten yaşanmış ve uzun yıllar mafya tetikçisi olarak çalıştı Frank Sheeran’ın hayatını olması anlatılıyor.

Bir İkinci Dünya Savaşı gazisi olarak eve döndükten sonra ansızın karanlık işlere bulaşan ve bu İşler ciddi uzun yıllar devam eden Frank Sheeran, ölüme yakın olduğu bir röportajda her şeyi itiraf etmiş ve bu itiraflarından oluştuğu kitap The Irishman filmine konu olmuştur. Gelin daha önce bilmeyenler için film tartışmasına bir bakalım ve ardından filmde başarıyla anlatılan Frank Sheeran isminin evinde göz atalım.

The Irishman filminin konusu:

  • Yıl: 2019
  • Tür: Suç, Biyografi, Dram
  • Yönetmen: Martin Scorsese
  • Oyuncular: Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci
  • İmdb: 7.8

Uzun yıllar Bufalino suç ailesine sadık bir üyesi olan Frank Sheeran’ın yolculuklarının anlatıldığı The Irishman filmi, adım adım bir sendika başkanının gitmeyene giden hikayesini izleyeniz. Pek çok geri dönüş sahnesi ile ilerleyen film boyunca mafyanın gizli dünyasının sırlarından bazıları gün yüzüne çıkıyor.

Yüzlerce gün savaşmış bir gazi, Frank Sheeran:

Frank Sheeran

The Irishman hikayesi anlatılan mafya tetikçisi Frank Sheeran, 25 Ekim 1920’de Amerika Birleşik Devletleri’nin New Jersey kuruluşuna geldi. Sheeran evi İrlanda göçmeni, katolik ve işçi sınıfındaydı. Philadelphia’da büyüyen Frank, İkinci Dünya Savaşı’nda başlayan maddi zorluklar orduya yazıldı.

1941’de ABD harekatına katılan Frank Sheeran, Pearl Harbor sonrasında yaşanan yoğun çatışmaların içinde kaldı. Sicilya işgali, Bulge Savaşı ve Almanya işgali gibi pek çok önemli olay içeride olan Frank, tam 411 gün boyunca savaştı. Normal bir askerin savaş süresinin 100 gün olduğunu bu süre boyunca Frank üzerindeki olumsuz etkilerini anlamış olurlar.

Savaştan dönen bir asker ne yapar?

Frank Sheeran

Yüzlerce gün savaştıktan sonra 1945 yılında terhis arifesi dönen Frank Sheeran evlendi ve bir kamyon şoförü olarak işe başladı. Savaş travması yaşayan bir gazi olarak şiddete eğilimliydi. Bir kaza sonrası iki adamı öldüresiye döverek ilk suçu işlemiş oldu. Devamı hızlı geldi.

Bir kamyon şoförü olarak çok fazla para kazanamayan Frank Sheeran, doğumunu biraz yürütmek için bölgenin yerel tefecileriyle çalışmaya başladı. Hayatını geçirme olayı ise 1955 yılında yaşandı. Pensilvanya eyaletinin önde gelen Suçlu patronu Russell Bufalino, Frank ile tanıştırdı, o andan itibaren mafya için önemli ‘işler’ yapmaya başladı.

Hem mafya hem üye sendikası:

Frank Sheeran

Bufalino ailesi için çalışmaya başlayan Frank Sheeran, aynı zamanda International Brotherhood of Teamsters adlı bir işçi sendikasının da üyesi hatta sözü geçen liderlerinden vardı. Sendika lideri Jimmy Hoffa ile yakın ilişkileri vardı ve onun için de sendikalara karşı bazı ‘işler’ oluyor.

Pek çok kişiye göre Jimmy Hoffa, Frank’in önemli bir akıl hocasıydı. Ancak Hoffa, haraç suçlaması ile tutuklanıp 10 yıl hapse mahkum edilince Frank’in bağlılığı değişti. Bufalino ailelerini iyice tutarak Frank, sendika lideri olarak Hoffa’nın yerine geçen Frank Fitzsimmons ile de yakın ilişkiler kurdu.

Hoffa’yı ‘dışarı çıkar’:

Frank Sheeran

Jimmy Hoffa, 1972 yılında hapisten çıktığı zaman sendikanın artık eski gücünde olmadığını gördü. Eski gücü yeniden toparlamak için bazı çalıştırma yapmaya başladı ancak yeni liderler ve bazı yöneticiler Hoffa’nın yeniden başa alınmasını istemiyorlardı. Bir tetikçi olan Frank Sheeran, Hoffa’yı ‘dışarı çıkarma’ emri aldı.

1975 yılında Frank Sheeran ile Jimmy Hoffa, Detroit’te bulunan bir evde buluştular. Frank, Hoffa’nın kafasının iki kurşunu sıkarak onu ‘dışarı çıkardı’. Normal insanlar için oldukça acımasız olarak görülen bu durum hakkında yürürken Frank Sheeran, hiçbir şey hissetmediğini görmüştür.

Frank Sheeran ve kan donduran itirafları:

Frank Sheeran

Frank Sheeran ve yaptığı işler Operasyonun tüm bu detayları, Sheeran’ın avukatı Charles Brandt tarafından kaleme alınan I Heard You Paint Houses isimli kitaptan öğreniyoruz. Zaten The Irishman filmi de bu kitaptan uyarlanmıştır. Kitabın adı mafya dilinde insanları öldürdüğünüzü yorumlama gelen evleri boyadığını alırsın cümlesinden gelmektedir.

Frank Sheeran, bu kitabı açık bir şekilde Jimmy Hoffa’yı öldürdüğünü itiraf etti. Ancak tek itirafı bu değildi. Frank, 25 kişiyi öldürdüğünü görmüştür. Daha da ilginci, ABD başkanı John F. Kennedy’nin mafyası tarafından öldürüldüğünü ve hatta ölüm silahını aldığını aldığınıni etmişti.

Frank Sheeran nasıl öldü?

Frank Sheeran

Mafya dünyasındaki pek çok isimden farklı olarak Frank Sheeran, 14 Aralık 2003 tarihinde 83 yaşında kanser nedeniyle Pennsylvania’da bulunan bir huzurevinde öldü. Onlarca kişinin katılımını ve belki daha nicesinin azmettiricisi olan biri için fazla masum bir oğlu olduğunu kabul etmek gerekiyor.

The Irishman evliliği usta oyuncu Robert de Niro tarafından canlandırılan mafya tetikçisi Frank Sheeran kimdir Göndererek yanıtladık ve bu kritik ismin hayatı hakkında gerekli olan açıklamalardan bahsettik. Frank Sheeran ve The Irishman filmi Doğum Düşüncelerinizi yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.