e
sv

Yapay Zekâ ChatGPT, Öğrencilerin Eğitimine Zarar Verdiği Gerekçesiyle Okullarda Yasaklanmaya Başladı

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

ABD’den New York Şehri Eğitim Dairesi, çalıştırma ChatGPT kullanımının yasaklandığını duyurdu. Kararın, yapay zekanın öğrencilerin eğitimine zarar verme olasılığı nedeniyle ifade edildiği ifade edildi.

Yapay zekâ şirketi OpenAI, eski aylarda ChatGPT ismi verilen bir sohbet botunu kullanıma açtı. Bu sistem, kısa sürede tüm dünyanın yolculuklarına oturmayı başardılar ve yapabildikleri ile herkesi şaşkına çevirdiler. Sohbet botu, karmaşık soruları çözebiliyor, kod yazabiliyor, sorulara cevap veriyor ve hatta makale ve ödev bile yazabiliyordu.

Tabii yapay zekânın ödevlerini yapabilmesi de bazı endişeleri doğurdu. Öyle ki birkaç hafta önce ABD’den bir profesör, öğrencinin görevi için ChatGPT’yi kullandığını tespit etti. Bu tarz bir tatili beklemekken OpenAI, yazılan yazıların zekâya ait olmayı terk etmesi ve muhtemel durumların önüne geçilmesi için filigranlar üzerinde çalışmaya başladı. Şimdi ise ChatGPT konusunda direkt olarak yolluyorum bir hamle geldi.

New York’taki okullar, kopyalar ve düzenleme endişeleri nedeniyle ChatGPT’ye erişim engelledi

ABD’nin New York’u harekete geçirmek devlet okullarından sorumlu New York Şehri Eğitim Dairesikendine ait ağlardan ve mirasın ChatGPT’ye erişimin engellediğini duyurdu. Buna neden olarak da yapay zekanın yavruları eğitimine zarar verme şans eseri götürüldü.

Kurumdan Jenna Lyle isimli bir sözcü de içerdiği bir demeçte yasağın, çocukların evlerindei üzerindeki olası olumsuz etkilerin yanı sıra muhafazanın güvenliği ve doğruluyla ilgili endişelerden kaynaklandığı aktarıldı. Lyle güvencesi şu ifadelere de yer verdi: “Araç, öğrencilere hızlı ve kolay yanıtlar verebilirken, akademik ve yaşam boyu başarı için gerekli olan eleştirel düşünme ve problem çözme becerilerini geliştiremez

Karar, eğitimcilerin yapay zekâ konusunda ne kadar çocukları olduğunu bir kez daha içlerinde gösteriyor. Pek çok uzman, haklı olarak ChatGPT gibi yazılımların öğrencilerinin evlerinde denemeye yazma üzerine test etmeyi bırakmayın taşıtları hâle getirdiğini daha önce birçok kez vurgulamıştı. Endişelerin oldukça normal olduğunu; Çünkü ChatGPT sizin yerinize saniyeler içinde halledebiliyor. Bu da öğrencilerin ödev yapma zahmetinden kaçınıp bu sisteme yönelmesine neden olabiliyor.

İLGİLİ HABER

Yapay Zeka, Profesör Yenemedi: Ödev İçin ChatGPT Kullanan Öğrenci Yakalandı (Sonuç Hüsran)

Eğitim sistemleri, Google Arama veya Wikipedia çıktıktan sonra olduğu gibi yapay zekâ sistemlerine de yüz yüze sınavlara daha fazla kısıtlamalar gibi uyum Sağlayabileceğini düşünenler de yok değil. Ancak bunun için bir hayli zaman gerekeceğini yanlış söylemek olmaz.

Son olarak New York’taki bu kararin, hem ABD’nin diger koridorlarin hem de tüm gelecek okullara bakma ihtimalinin çevresini da içermesi gerekiyor. Eğitim kurma yapay zeka konusunda nasıl bir yol izleyeceğini birlikte gruplandırır.

ChatGPT içeriklerimiz için;

İLGİLİ HABER

Yapay Zeka ChatGPT’nin ‘Tren Yolunda 5 Kişiyi mi Yoksa 1 Kişiyi mi Kurtarırdın?’ Sorusuna Verdiği Değersiz Yanıtlar

İLGİLİ HABER

Her Şeyin Cevabını Şak Diye Veren Yapay Zeka ChatGPT’yi KPSS’ye Soktuk, Devreleri Yandı!

İLGİLİ HABER

Star Wars ve Marvel Evrenini Birleştiren Muhteşem Hikaye: Yazan ChatGPT, Görüntü Yönetmeni Midjourney, Yöneten Webtekno!

İLGİLİ HABER

Yapay Zeka ChatGPT’ye “En Hassas” Toplumsal Konuları Sorduk: İşte Çok Konuşulacak O Cevaplar!

İLGİLİ HABER

“Kim Milyoner Olmak İster?” Yarışmasına Yapay Zekâ ChatGPT’yi Soktuk: 1 Milyon TL’yi Kazanabildi mi?

:
https://www.theverge.com/2023/1/5/23540263/chatgpt-education-fears-banned-new-york-city-safety-accuracy

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.