e
sv

Yapay Zeka, Hukuk Danışmanı Oldu: Open AI, Türkiye’de de Hizmet Veren Bir Hukuk Firması ile İş Birliği Kurdu

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Birleşik Krallık merkezli dünyaca ünlü hukuk firması A&O, bugünden itibaren Open AI tarafından sağlanan Harvey adlı yeni yapay zeka platformunu danışman olarak kullanacaklarını açıkladı.

Yapay zekâ, artık yavaş yavaş hayatın her alanında yerini almaya başladı. Saniyeler içinde sesinizi taklit edebilen, dublaj yapabilen, yazı müziğe dönüştüren ve hatta sizin için içeriden arama yapabilen yapay zekâlara ek olarak mahkemede seni savunacak bir yapay zekâ modeli bile yetiştirildi.

Tabii ki firmalar da yapay zekâ araçlarını yavaş yavaş iş hayatlarına dahil etmeye başladı. Londra merkezli bir uluslararası hukuk firması da yapay zekâ teknolojilerini kullanmaya başlayan firmalar arasında yerini aldı.

Avukatlar için, avukatlar tarafından yetki

Etkileri de danışmanlık hizmeti veren ve dünyanın en büyük 3 hukuk firmasından biri olarak kabul edilen Allen ve Overy (kısaca A&O) bugün yaptığı ziyaretin özel olarak tasarlandığı harvey yapay zeka isimli yapay zekâ platformunu danışman olarak kullanacaklarını açıkladı.

İsminin Suits dizisindeki Harvey Spectre karakterinden ilham alındığı düşünülen bu yapay zekânın yapısının 2. yılın aşkına konulduğu ve geçmiş kasım geçmişinden beri şirketin belirli ofislerinde test yaşadıkları yaşadılar İşletmelerin, yapay zeka platformunun geliştirme süreci OpenAI’dan ve şirketin üst düzey avukatlarından destek aldıklarını belirtiyor.

Bugünden şirketin dünya çapındaki 43 ofisinde 3.500 çalışana hizmet verilmesi bekleniyor Harvey’nin günde 40.000 uzerinde soru cevaplamasi bekleniyor. Harvey, temel hukuk kuralları ek olarak karmaşık dava hareketlerini analiz ederek bunları basit ve açıklayıcı bir şekilde kuralyabiliyor ve davanın bulunduğu ülkedeki kanunlarına göre yapılacak en iyi savunmayı avukatlara sunuyor.

Yöneticilere göre Harvey, yeni bir çağın başlangıcı

A&O’nun üst düzey yöneticilerinden biri olan Wim Dejonghe, Harvey’nin beklenenin çok üstünde performans gösterildi ve alandaki uzman avukatların bile içinden çıkamadığı davalarda bir çıkar yol bulabildiğini belirtiyor. Bu yapay zekâ platformunu “hukukland için yeni bir çağın başlangıcı” olarak nitelendirilen Dejonghe’ye ek olarak şirketin İnovasyon bölümü başkanı David Wakeling’de yapay zeka açıklamalarında bulundu.

Yaklaşık 15 yıldır ‘Hukuk Teknolojisi’ alanında çalışan biri olarak bugüne dek Harvey gibi bir şey oturuyor. Birden fazla dilde çalışabilen Harvey, farklı hukuk araştırmaları hemen hemen hepsine hakim ve saatlerce sürecek işleri sadece birkaç dakikada hallediyor. Beta sürecinde harika sonuçlar elde ettik.” kullanmak kullanan Wakeling de Harvey’nin hukuk dünyasını değiştireceğine inandığını belirtti.

İLGİLİ HABER

Dünyanın İlk Robot Avukatı, Hapis Tehditleri Nedeniyle Mahkemeye Çıkmadan Emekli Oldu

Harvey’nin kullanım alanlarıyla ilgili detay veren A&O yapımı, yeni yapay zekânın bugünden itibaren tüm A&O çalışanlarının kullanımına sunulduğunu açıkladı.

:
https://www.allenovery.com/en-gb/global/news-and-insights/news/ao-announces-exclusive-launch-partnership-with-harvey

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.